Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nejnovější data o čtenosti novin ve Velké Británii

28. 11. 2014

Nejnovější data o čtenosti novin ve Velké Británii

Nejnovější data britského one currency výzkumu čtenosti uvádí, že alespoň jednou měsíčně si ve Velké Británii přečte noviny v některém ze sledovaných formátů nejméně 44 milionů čtenářů

 

Data výzkumu NRS PADD pocházejí z období od října 2013 do září 2014 a teprve podruhé zahrnují také údaje o čtenosti novin na mobilních zařízeních. Data ukazují že noviny čte každý den 21 milion obyvatel, což znamená 40 procent populace. 35 milionů lidí (69 %) čte noviny alespoň jednou týdně a 41 milion dospělých, což je 86 % britské populace, je přečte alespoň jednou za měsíc.

Tyto údaje zahrnují čtenost v tištěném, online formátu a na mobilních telefonech a tabletech.

Pouze digitální platformy novin zasáhnou průměrně 30 milionů lidí každý měsíc, což je 58 % dospělých. S 36 miliony lidí, kteří je přečtou alespoň jednou měsíčně v papírové verzi, zůstávají tištěné noviny dominantním médiem, ale čtenost webových stránek novin stále rychle roste.

Pokud se podíváme na všechny čtyři platformy, můžeme říci, že mladí lidé jsou největšími konzumenty digitálních novin s podílem téměř devět desetin (89 %) v rámci věkové skupiny 15-34 let na bázi měsíčních dat.

Noviny v digitálním formátu zasahují také ohromující podíl socioekonomických skupin ABC1, kde dosahují podílu 91 % ze všech čtenářů, opět na měsíční bázi. Tento podíl stoupá na 95 % v případě lidí s příjmem vyšším než 70 00 liber, což znamená, že digitální noviny mají velice bohaté čtenáře.

zdroj: www.nmauk.co.uk