Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Evropská asociace časopisových médií EMMA pořádá druhou Future Media Lounge

24. 11. 2014

Evropská asociace časopisových médií EMMA pořádá druhou Future Media Lounge

Evropská asociace časopisových médií EMMA pořádá 9. prosince 2014 druhé setkání Future Media Lounge v Evropském parlamentu v Bruselu. Hostitelem akce je člen parlamentu Andrew Lewer (ECR/UK) a bude program bude zaměřen na témata fúze provozovatelů infrastruktury s poskytovateli obsahu, a jaký to má dopad na diverzitu médií v Evropě. Společnosti poskytující přístup na internet a aplikace, stejně jako jako ti, co ovládají přístupové brány v online prostředí, prochází nepřetržitou vertikální integrací.

Tyto společnosti mají zájem na předvádění svého vlastního obsahu spíš, než obsahu vytvořeného jinými poskytovateli. Z toho plyne, že kde jim to tržní síla umožňuje, omezují přístup k publikování informací ostatních poskytovatelů obsahu. Jaké společenské, ekonomické politické dopady bude mít tento vývoj? Je pluralita obsahu dosažitelná v digitálním světě? Jak je možné zajistit férové a nedikriminační online prostředí? Jako jsou důsledky pro demokracii, která zavisí na rozdílnosti pohledů?

Zájemci o účast v diskusi se mohou přihlásit na e-mailové adrese futuremedialounge@futuremedialab.info. Kapacita akce je omezená a proto mají přednost zájemci, kteří se přihlásí dříve. Termín pro přihlášení je z důvodu zajištění vstupu do Evropského parlamentu omezen do 1. 12. 2014.

zdroj: www.magazinemedia.eu