Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Typologie britského čtenáře, jaká by asi byla ta naše?

20. 11. 2014

Typologie britského čtenáře, jaká by asi byla ta naše?

Mezinárodní agentura YouGov zabývající se výzkumem trhu, podnikla ve Velké Británii zajímavý výzkum, ve kterém si položila otázku „Kdo jsi, britský čtenáři?“.

Nová webová aplikace byla spuštěna v pondělí na stránkách agentury. Jaký je čtenář preferující například Financial Times?  Tak se pro odreagování podívejte.

The Guardian – jeho oblíbená jídla jsou předkrmy jako takové, lilek s parmazánem, má rád pěší turistiku a nakupuje na eaitrose.com.

Daily Star – má rád neapolskou zmrzlinu, hranolky a kari omáčku. Popisuje se jako vtipálek a v televizi sleduje nekonečnou mýdlovou operu Emmerdale.

Daily Express – s největší pravděpodobností doma chová psa. Miluje masový koláč, šunku a salát. Považuje se za přizpůsobivého s občasnými sklony k netoleranci.

The Daily Mirror – rád si dá hranolky s kari omáčkou a šunku s vejci. Jeho oblíbeným sportem je fotbal a označuje se za člověka s velkým srdcem.

Čtenář Daily Mail rád konzumuje sýrovo-rajčatový sendvič, humra nebo krevety ve sladko-kyselé omáčce. Jeho koníčkem je četba a považuje se za pečlivého, někdy trochu netolerantního člověka.

The Daily Telegraph – milovník polévky Vichyssoise (krémová pórková polévka konzumovaná za studena), zrajícího sýra a hovězího steaku. S největší pravděpodobností doma chová kočku a popisuje se jako analytický typ, který občas bývá i domýšlivý.

Čtenář The Sun má rád vepřová žebírka a hranolky, 36–40 hodin týdně sleduje televizi a vidí se jako tvrdohlavý srdcař.

The Independent – s oblibou jezdí na kole, rád píše a preferuje spíše menší porce, dušenou čekanku a krevety. Považuje se za moralistu s občasnými sklony k aroganci.

Typický představitel čtenářů deníku The Times má rád citronový dort, baklavu nebo francouzské brambory. Sám se popisuje jako příležitostně arogantní vzdělanec.

A na závěr, typický konzument Financial Times se považuje za domýšlivého analytika, nepohrdne dušenou čekankou, mušlemi nebo halibutem s citronovou omáčkou. Ze sportů preferuje plachtění.

Bylo by zcela jistě zajímavé takto zhodnotit čtenáře našich deníků.