Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Ředitel redakce deníku Mladá fronta DNES Jiří Kubík odchází po dohodě ze své pozice

7. 11. 2014

Ředitel redakce deníku Mladá fronta DNES Jiří Kubík odchází po dohodě ze své pozice

Ve funkci ředitele redakce skončí Jiří Kubík k 30. listopadu dohodou s vedením mediální společnosti MAFRA. Na jeho post nastupuje Daniel Málek, který předtím vedl Magazín Dnes + TV.

Kubík pracoval v Mladé frontě DNES od roku 1994. Od roku 2007 byl zástupcem šéfredaktora MF DNES a od roku 2013 ředitelem redakce. Novinářskou kariéru začínal v Lidových novinách v roce 1991. V roce 2001 obdržel prestižní novinářskou cenu Ferdinanda Peroutky za investigativní reportáže a rok před tím získal Novinářskou křepelku od Českého literárního fondu za objektivní politické zpravodajství.

„Po téměř 21 letech v dresu MF DNES cítím, že jsem dal této redakci vše, co jsem mohl. O odchodu jsem přemýšlel už několikrát, nakonec jsem se definitivně rozhodl letos v létě. MF DNES budu nadále držet palce, aby si udržela vysokou profesionální úroveň a přízeň čtenářů. Já mezi nimi zůstávám.“

  „Odvedl velký kus práce, přeju mu hodně úspěchů v dalším profesním růstu,“ uvedl předseda představenstva Štěpán Košík.

Po Kubíkovi převezme post ředitele redakce Daniel Málek, který v médiích pracuje od srpna 1997, kdy nastoupil do Lidových novin. Poté pracoval v dnes již zaniklém týdeníku Nedělní svět. Od roku 2007 působil v časopisu Týden a letos v létě  přišel do deníku Mladá fronta DNES, kde až do příchodu Martina Moravce vedl čtvrteční Magazín Dnes + TV.

 

zdroj: Tisková zpráva Mafra