Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | CMBA připravuje balíček plný úspěšných příběhů

20. 10. 2014

CMBA připravuje balíček plný úspěšných příběhů

CMBA – Creative Media Business Alliance, jejímiž členy jsou také evropské vydavatelské asociace ENPA a EMMA slaví 10. výročí svého založení. CMBA je neformální síť, která vytváří platformu pro různá odvětví kreativního sektoru k výměně informací a názorů týkajících se vývoje odvětví, například autorská práva a další relevantní otázky.

S cílem upozornit evropské politiky (Evropské komise, parlamentu a zastoupení členských zemí) na 10. výročí se členové aliance rozhodli připravit dárkový balíček, který by obsahoval ukázky evropských kreativních produktů všech odvětví zapojených do aliance. Balíček bude například obsahovat DVD s filmem, knihu, časopis, vstupenku do kina a ukázku novin. Vše jsou to ukázky úspěšných evropských kreativních příběhů, které závisí na kvalitě obsahu a ochraně autorských práv. Celkem bude zasláno 150 balíčků různým politikům.

ENPA s potěšením oznamuje, že balíček bude obsahovat výtisk novin Gazzetta di Mantova, což je nádherný příklad dějin zpravodajství v Evropě. Gazetta je lokální deník vydávaný v italském městě Mantova. Noviny byly založeny v roce 1644 a jsou tak nejstaršími stále vydávanými novinami na světě. Letos na podzim oslaví 350. výročí a proto krabička bude také obsahovat krásný výtisk knihy představující historii novin a také jejich současný výtisk.

Deník se inovoval a přeměnil tak, že i dnešní čtenáři mohou přistupovat k jeho obsahu také na všech digitálních platformách.

zdroj: ENPA Headlines – říjen 2014