Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Skončilo World Publishing Expo, odezvy účastníků byly pozitivní

16. 10. 2014

Skončilo World Publishing Expo, odezvy účastníků byly pozitivní

Téměř 7000 návštěvníků ze 100 zemí, což je největší počet zemí v historii akce, navštívilo veletrh World Publishing Expo, největší světový veletrh pro noviny a obor vydávání zpravodajství, který skončil 15. října 2014 v Amsterdamu.

Tato výroční akce se letos konala již po čtyřiačtyřicáté. Zúčastnilo se jí 225 vystavovatelů z 29 zemí, včetně výrobců tiskařského zařízení, dodavatelů redakčních a inzertních systémů, poskytovatelů služeb pro nová média a dalších dodavatelů.

Počet návštěvníků se s loňským veletrhem v Berlíně mírně snížil, ale počet skutečně významných návštěvníků a decision makerů zůstal i nadále vysoký.

Vincent Peyregne, CEO WAN-IFRA, která akci organizovala prohlásil, že je velice potěšen letošním ročníkem veletrhu, neboť na něm našel množství kreativních a pozitivních nápadů. Vystavovatelé nepřeváděli jen své produkty, ale také se dělili o své vize budoucnosti zpravodajství a vydávání novin.

Mimo vlastní veletrh představující nejnovější technologie na akci vystoupilo také kolem 100 řečníků, kteří prezentovali své studie úspěšných řešení v rámci tří Media port scén, které byly zaměřeny na sílu tisku, nové zdorje příjmů a obsah a tří špičkových konferencí o tabletech a aplikacích, záležitostech redakcí a budoucnosti tiskových technologií.

Zprávy o celém programu těchto akcí jsou publikovány na webové stránce http://www.wan-ifra.org/expo_blog nebo na Twitteru (#wpe14).

Jak bylo na závěr oznámeno, příští World Publishing Expo se uskuteční v hamburku ve dnech 5. a ž 7. října 2015.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA