Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Uděleny ceny World Digital Media Awards

15. 10. 2014

Uděleny ceny World Digital Media Awards

Světová asociace novin a zpravodajství WAN-IFRA v nové soutěži ocenila osm novinových společností cenou Best the Best v soutěži World Digital Media Awards 2014. Ceny byly předány v úterý 14. října 2014 v Amsterdamu v rámci 7th Tablet & App Summitu pořádaného jako součást World Publishing Expa. WAN-IFRA ocenila vydavatele, kteří vytvořili významné digitální produkty, které pomáhají získat čtenáře a rozvíjí přitom digitálního podnikání. Soutěže se zúčastnili projekty oceněné již v rámci soutěží European Digital Media Awards a Asian Digital Media Awards. V příštích letech soutěž zahrne i další regiony.

Vincent Peyregne, CEO WAN-IFRA o soutěži prohlásil, že jejím cílem není nic menšího, než být prestižní soutěží v rámci oboru, která umožní vydavatelům porovnat úroveň jejich digitálních projektů. Vydavatelé, dříve než začnou provádět vlastní změny, měli by poznat a poučit se od jiných, kteří hledají výjimečné a inovativní způsoby, jak představit možnosti digitálního poskytování obsahu. WAN-IFRA funguje jako síť, která spojuje dohromady inovátory zpravodajských médií a Global Award v tom hraje velkou roli.

Regionální a celosvětová cena Digital Media Awards jsou součástí konferencí o digitálních médií pořádaných WAN-IFRA, které se stávají referenčními v rámci oboru digitálního publikování. Celkem více než 1200delegátů se zúčastnilo regionálních konferencí v Evropě, Asii, Indii, Latinské Americe v průběhu posledního roku. Jejich účastníci tvoří jednu z nejvýznamnějších platforem zaměřených na transformaci zpravodajského odvětví.

Globální cenou za rok 2014 byly oceněny v jednotlivých kategoriích oceněny projekty:

Best News Website: The Guardian - Guardian News & Media

Best Digital Advertising Campaign: General Election - Kleine Zeitung

Best Use of Online Video: How to put a human on Mars - BBC News

Best Data Visualisation Project: Null CTRL - Dagbladet

Best Mobile Service: Apple Daily NGA - Apple Daily

Best in Tablet Publishing: The Age - Fairfax Media

Best Reader Engagement: World Chess Championship 2013 - Verdens Gang


zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA