Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | WAN-IFRA ocenila zapojování mladé generace

13. 10. 2014

WAN-IFRA ocenila zapojování mladé generace

Amsterodam, Nizozemí, 12 října 2014

Asociace WAN-IFRA ocenila na nedělním slavnostním ceremoniálu, který se konal v předvečer začátku konference World Publishing Expo, dvanáct společností, které sdružují vydavatele tisku, jako „Centra pro zapojování nadané mládeže“. Hlavním důvodem bylo jejich dlouhodobé úsilí získat pro zpravodajství mladé lidi a jejich pomoc učitelům při vytváření školního zpravodajství.

Pocta, kterou tato „dvanáctka“ obdržela, představuje opravdový a dlouhodobý závazek spolupráce na posílení mediální gramotnosti a zapojení mladých lidí do výrobních procesů ve zpravodajství.

„Jednou z našich základních hodnot je snaha zajistit, aby nová generace pochopila důležitost svobody, důvěryhodnosti a nezávislosti zpravodajství, aby tyto aspekty byla schopná identifikovat, a aby byla schopná se orientovat v obrovském množství informací, kterými jsou každodenně zahlcováni,“ řekl generální tajemník WAN-IFRA Larry Kilman.

Dále řekl: „Tyto společnosti, kterých si velmi vážíme, pomohly generacím mladých lidí i jejich učitelům sdílet s námi naše hodnoty. Jsou společně s námi naprosto oddáni myšlence kvalitního vzdělání a svobodného tisku, jako základních kamenů demokratické společnosti.“

Laureáti tohoto ocenění jsou: za Spojené státy americké (Newspaper Association of America), Dánsko (Danske Medier), Finsko (Finnish Newspapers Association), Norsko (Mediebedriftenes Landsforening), Nizozemsko (NDP Nieuwsmedia), Fransie (SPQR, SPQN ARPEJ), Brazílie (Associacão Nacional de Jornais), Německo (Bundesverband Deutscher Zeitungsverleger), Japonsko (Nihon Shinbun Kyokai), Colombia (Andiarios), Belgie (Les Journaux Francophone Belges) a Korea (Korean Association of Newspapers).

Zdroj: http://www.worldpublishingexpo.com