Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Dobrá reklama je především o kreativitě

3. 10. 2014

Dobrá reklama je především o kreativitě

e čtvrtek 2. října 2014 se konala v prostorách Národní technické knihovny vernisáž k výstavě KREATIVITA? V tisku na ní záleží! Výstava, kterou v ČR pořádá Unie vydavatelů, má poukázat na skutečnost, že tisková reklama je stále velmi účinný prostředek k oslovení zákazníků, zejména pokud je kreativní. V následujících 14-ti dnech se může odborná i laická veřejnost nechat inspirovat výběrem z nejlepších prací, které byly oceněny na Cannes Lions International Festival of Creativity v letech 2011–2014. Tento festival je každoročně největší celosvětovou událostí pro všechny, které zajímá komerční komunikace a kreativita v reklamě.

Návštěvníci si na výstavě mohou prohlédnout 35 panelů s exekucemi z různých kategorií od prezentace automobilů, až po inzeráty nabádající k sociální odpovědnosti. Mnoho vystavených prací nepostrádá vtip a švih, nad jinými je zase nutné se déle zamyslet. K vidění jsou i vítězové posledních čtyřech ročníků hlavní ceny „Grand prix“ i práce české pobočky Y&R pro Harley-Davidson, za kterou získala v letošním roce zlatého lva.

Vernisáží, kde se mohli setkat zadavatelé reklamy společně se zástupci agentur a vydavateli provázela marketingová a mediální konzultantka Hana Huntová a vystoupili zde tři kreativci, kteří poukázali na stále trvající vysokou účinnost tiskové reklamy a nezbytnost odvahy klientů vytvářet nové projekty. Jako první vystoupil Troy Palmer, Senior Art Director z agentury Young & Rubicam, který hovořil o nutnosti přehodnocení pohledu na tištěnou reklamu, protože v současnosti je společnost přehlcena různými mediálními obsahy a je velmi těžké vymyslet něco, co opravdu zaujme. Druhý přednášející Will Rust, kreativní ředitel Ogilvy, představil ve své prezentaci práce z celého světa a zhodnotil, které z nich v současnosti nejlépe fungují. Tereza Svěráková, kreativní ředitelka z agentury Fallon Praha, pak provedla návštěvníky vernisáže exekucemi v kategorii auto-moto, která jí je v současné době profesně nejbližší.

Po skončení programu si mohli hosté prohlédnout celou výstavu a s pomocí post-it lístků komentovat jednotlivé práce. Katalog společně s komentáři bude umístěn v průběhu příštího týdne na webových stránkách Unie vydavatelů www.unievydavatelu.cz.

Výstava ve vstupní hale Národní technické knihovny potrvá do 16. října 2014.