Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | ENPA pořádá face to face setkání s novým Evropským parlamentem

26. 9. 2014

ENPA pořádá face to face setkání s novým Evropským parlamentem

Jako formu prvního setkání s novým Evropským parlamentem pořádá Evropská asociace vydavatelů novin ENPA 30. září 2014 debatu při večeři s některými novými nebo znovuzvolenými poslanci Evropského parlamentu s tématem Svoboda vyjadřování – priority pro nezávislý a udržitelný tiskový sektor v Evropě.

Akci zahájí prezident ENPA Ivar Rusdal a lord Black of Brentwood, výkonný ředitel Telegraph Media Group z Velké Británie, člen výkonného výboru ENPA, který upozorní na to, jak je svoboda vyjadřování základním kamenem pro noviny a zpravodajský sektor. Pod tímto zastřešujícím tématem pak budou hovořit o některých z klíčových politických rozhodnutí čekajících na členy parlamentu v průběhu nového pětiletého mandátu, která budou mít zásadní vliv na svobodu tisku a schopnost tisku podnikat a provozovat toto podnikání v Evropě i v budoucnosti.

Mezi poslanci, kteří na akci vystoupí, bude Elmar Brok, předseda výboru pro zahraniční záležitosti a Viviane Reding, členka výboru pro obchod a dřívější komisařka. Večeře se uskuteční před jednáním výboru ředitelů ENPA a bude navštívena mnoha řediteli národních asociací z celé Evropy. Ředitelé byli vyzváni, aby každý přivedl alespoň jednoho poslance Evropské parlamentu ze své země.

Na akci bude představena nová brožura 10 akčních bodů pro svobodný, nezávislý a udržitelný tiskový sektor v Evropě 2014 – 2019. Tato brožura představí přehled hlavních priorit tiskového sektoru pro období mandátu nového Evropského parlamentu.

zdroj: ENPA Headlines, září 2014