Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nový pohled na novinový papír na World Printers Foru v Amsterdamu

24. 9. 2014

Nový pohled na novinový papír na World Printers Foru v Amsterdamu

Nedlouho před zahájením konference World Printers Forum WAN-IFRA vydala novou zprávu o managementu používání papíru, která je koncipována tak, aby pomohla vytvářet úspory novinovým společnostem a tiskárnám a stejně tak pomohla i životnímu prostředí.

Publikace Newsprint Waste Management bude poskytnuta zdarma všem účastníkům Pronters Fora, které proběhne 15. a 16. října a bude jednou ze tří prémiových konferencí konaných v průběhu World Publishing Expa, největšího světového veletrhu pro vydavatele novin a zpravodajství, který proběhne v Amsterdamu. Expo se uskuteční ve dnech 13. až 15. října 2014.

Expo a s ním spojené akce – World Printers Foru, 7th Tablet & App Summit a 13th International Newsroom Summit – se podle předpokladu zúčastní 30 vystavovatelů a navštíví 8000 účastníků.

Výše uvedená zpráva napsaná pro WAN-IFRA Kasturi Balajim, ředitelem vydavatelství Kasturi&Sons publikujícím deník The Hindu je k dispozici bezplatně členům WAN-IFRA a za úplatu také široké veřejnosti na webové stránce http://www.wan-ifra.org/newsprint_waste_report.

Autor v publikaci říká: Novinový papír ne zdaleka nejdražší materiál, který noviny používají. Zkušenost ukazuje, že ostré zacílení na efektivní používání novinového papíru má dramatický a pozitivní vliv na efektivitu celého výrobního procesu.

To je velmi jednoduchý, ale velmi silný důvod, proč je třeba něco udělat pro omezení spotřeby papíru. Peníze ušetřené na papíru jsou peníze vydělané. Navíc, omezení spotřeby je obecně doprovázeno omezením výrobních časů a zlepšením kvality.

Zpráva poskytuje update sekce o efektivním využívání novinového papíru obsažené v monumentální zprávě WAN-IFRA Newsprint and Newsink Guide, která podává všestranný ohled na otázku novinového papíru: fyzikální vlastnosti, kontrolu kvality, transport, skladování a zacházení, kvalitu tisku a kontrolu spotřeby.

K. Balaji bude prezentovat poznatky zprávy a doporučení na konferenci, která bude úvodní akcí nové iniciativy WAN-IFRA World Printers Forum určené komunitě tiskařů a producentů novin, včetně expertů na tisk novin a výrobní operace sejně jako dodavatelů odpovídajícího zařízení.

World Printers Forum má ve struktuře WAN-IFRA stejné postavení jako World Editors Forum pro vyšší redakční manažery a bude se zabývat otázkami dotýkajícími se tiskařské komunity a přinášet inovace pro všechny oblasti výroby novin.

Mimo prezentace K. Balajiho konference obsáhne další témata: inovace v tisku v různých částech světa, jak proměnit tiskárnu v nezávislé produkční centrum, úspory ze „zelených“ technologií, nejnovější vývoj v digitálním tisku, nákladové kalkulační modely pro digitální tisk a další.

Podrobnosti o programu konference jsou publikovány na webu http://www.wan-ifra.org/wpf14.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA