Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | 11. německý kreativní workshop Efektivní inzerce v novinách

18. 9. 2014

11. německý kreativní workshop Efektivní inzerce v novinách

Německá novinová marketingová společnost ZMG ve spolupráci s německým art-directors klubem uspořádala již jedenáctý kreativní workshop zaměřený na novinovou inzerci „Efektivní novinová reklama“. Letošní ročník zapojil také mladé kreativní talenty. Čtyřčlenný tým agentury Serviceplan z Mnichova v letošním roce umístil na workshopu jako nejlepší.

Workshop letos vedli zkušení odborníci – Lars Huvart, mezinárodní kreativní ředitel Ogilvy & Mather z Frankfurtu a Birgit Hogrefe, kreativní ředitelka Geometry Global z Hamburku. Úvodní inspirativní řeč přednesl účastníků Lothar S. Leonhard, ředitel Ogilvy & Mather Advertising z Frankfurtu. Workshopu se zúčastnilo 16 mladých kreativců.

Cílem workshopu je motivovat a podpořit mladé talenty při tvorbě novinové inzerce. Důraz je kladen je kladen na kreativní přístup k novinám, typické rysy novinové inzerce jako je formátová různorodost a aktualita stejně jako vývoj myšlenkově bohaté novinové inzerce pro tištěný i online formát. Na kvalitu novin jako nosiče reklamy upozorňovaly také vstupní prezentace.

Účastníci zpracovávali dvě konkrétní kreativní zadání. Pro Volkswagen navrhovali kreativní překvapivou deníkovou inzerci pro různé modely aut. Pro Deutsche Bahn pak crossmediální kampaň na Mauerfall-Ticket, jejíž provedení u vítězného týmu porota hodnotila zvlášť vysoko.

Workshop proběhl v Good School umístěné v hamburské čtvrti Schanzenviertel.

zdroj: www.die-zeitungen.de