Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vyšlo další číslo zpravodaje WAN-IFRA

18. 9. 2014

Vyšlo další číslo zpravodaje WAN-IFRA

Nové zářijové a říjnové vydání zpravodajského dvouměsíčníku WAN-IFRA vycházejícího pod názvem World News Publishing Focus je od dnešního dne k dispozici na webu WAN-IFRA.

Toto vydání přináší řadu případových studií a analýz o trendech na vydavatelském trhu. jako příklad lze uvést článek Jima Moroneyho o tom, jak vlajková loď vydavatelství A. H. Belo, kde je CEO, The Dallas Morning diverzifikuje své produktové portfolio a příjmů bez toho, aby opouštěla nebo oslabovala svoji hlavní značku.

Dalšími částmi obsahu jsou informace zaměřené k veletrhu World Publishing Expo, který proběhne v říjnu 2014 v Amsterdamu. V jednom z článků popisuje Chris Cramer, Head of Video deníku The Wall Street Journal, jak vydavatelství vytváří a distribuuje video obsah a uvažuje o tom, jaké z toho deník získal poznatky a co bylo příčinou jeho úspěchu. Další článek se věnuje například kapitálovým transakcím amerických vydavatelů a cestám, jak na kapitálovém trhu získávají prostředky pro další rozvoj. Zajímavé informace poskytuje také článek Gragora Wallera z WAN-IFRA o tom, co musí vydavatel uvážit, když se rozhoduje o zavedení pay wallu. Z činnosti WAN-IFRA je připomenut také projekt Newsprint Waste Management ze série studií Shapinf the Future of Newspaper.

Zpravodaj je volně dostupný na webové stránce http://epaper.wan-ifra.org/2014_0910_en/#/1/.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA