Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | WAN-IFRA přijala Senior Digital konzultanta

17. 9. 2014

WAN-IFRA přijala Senior Digital konzultanta

Benjamin Shaw, digitální inovátor z vydavatelství Shaw Media ze Spojených států nastoupil do funkce Senior Digital Consultant WAN-IFRA.

B. Shaw (38) byl dříve Chief Technology Officer v illinoiském vydavatelství Shaw Media, kde je příslušníkem šesté generace rodinných vlastníků. Společnost vydává téměř 100 tiskových a digitálních edicí zaměřených na místní žurnalistiku na středo-západě Spojených států.

B. Shaw se stal členem týmu WAN-IFRA, aby podpořil jeho poslání při poskytování znalostní podpory pro zpravodajská média. Jako Senior Digital Consultant a vedoucí expert přes digitální média bude mít za úkol poskytovat nezávislé rady v oblasti digitálních strategií a organizačních změn. Povede také různé iniciativy WAN-IFRA zaměřené na podporu mediálního průmyslu a jeho transformaci.

Ben přináší prospěch z předávání zkušeností, které nejen rozšíří základy znalostí WAN-IFRA, ale také bude poskytovat praktické expertízy, z nichž budou benefitovat naši členové vydávající noviny a poskytující zpravodajský obsah po celém světě., prohlásil CEO WAN-IFRA Vincent Peyregne.

Mediální prostředni je dnes jednou trvalo změnou a inovací, prohlásil. Zpravodajská média vyžadují spolehlivý proud nových technologií, výrobků a obchodních modelů. Jako člen našeho konzultačního oddělení bude Ben podporovat poslání při filtrování a využívání proudu inovací a bude přispívat k expanzi našich dalších inovativních aktivit, jako je Media Innovation Hub.

B. Shaw bude sídlit ve Frankfurtu a řídit rostoucí tým digitálních expertů WAN-IFRA.

Z jeho životopisu je třeba upozornit například na fakt, že byl v roce 2011 jmenován jako jeden z 25 vydavatelských lídrů pod 35 let časopisem Editor & Publishing Magazine, získal Inland Press Digital Journalism Award 2011 v kategorii Best Online Innovation za ipadovou verzi nwherald.com. Je také členem Pioneer Newsgroup Board of Directors.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA