Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Redesing deníku Guardian

15. 9. 2014

Redesing deníku Guardian

Deník Guardian představil v sobotu 13. září 2014 svůj nový vzhled. Proměnou prošel také víkendový magazín a přibyla nová sekce Journal.

Víkendový magazín uvedl řadu nových pravidelných tematických rubrik, které doplňují současný populární obsah. Jedná se například o týdenní sloupek spisovatelky a komentátorky Sophie Heawoodové, satirickou „moderní kmenový“ sloupek Catherine Bennettové a pravidelná sloupek o vaření pro zaměstnané lidi od vítěze soutěže Masterchef a restauratéra Thomasina Mierse.

Hudebník a spisovatel Cerys Matthews se stal víkendovým Doctorem Crotchetym, který bude předpisovat playlist pro klíčové momenty života. Herec Molly Ringwald bude psát sloupek rad.

Dalším autorem přílohy je Laura Barton, která se zabývá motorismem a americký grafik Chris Ware, který začal publikovat nový seriál Minulou sobotu.

Nové stránky nazvané Journal se objeví v novinách v úterý 16. září 2014 a dále budou součástí deníku čtyřikrát do týdne. Obsah části bude řídit Jonathan Freedland, News & Media výkonný šéfredaktor Guardianu. Journal bude zahrnovat komentáře, dopisy a různé zprávy pro pravidelné „dlouhé čtení“.

Toto dlouhé čtení budou reprezentovat články o rozsahu 3000 až 5000 slov a budou poskytovat široké spektrum hloubkových analýz a esejů, stejně jako detailní profilová témata a základní reportáže.

Autory budou externí přispěvatelé i nejpopulárnější autoři Guardianu. Tematicky budou příspěvky pokrývat domácí a zahraniční politiku, kulturu, vědu, technologie a další.

Změna designu týkající se pondělního až sobotního vydání bude v první řadě zahrnovat aplikaci prvků použitých na digitálních platformách Guardianu, což napomůže harmonizaci nový designový jazyk na všech platformách. Důvodem je fakt, že velká většina čtenářů čte deník jak v tištěné, tak v některé digitální formě a cílem je vytvořit nenarušenou, konzistentní a přívětivou zkušenost, ať se lidé rozhodnou číst obsah, kde chtějí.

Na podporu nového designu uspořádá vydavatel pětitýdenní marketingovou kampaň pod heslem „Vlastněte Víkend“.

zdroj: www.nmauk.co.uk