Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | 7. Tablet & App Summit pořádaný WAN-IFRA bude zaměřen na novou generaci zpravodajských aplikací

9. 9. 2014

7. Tablet & App Summit pořádaný WAN-IFRA bude zaměřen na novou generaci zpravodajských aplikací

Je to téměř pět let od té doby, co The Guardian spustil svoji první aplikaci pro mobilní zařízení. Od té doby se způsob, jak čtenáři konzumují zpravodajství, radikálně změnil. Proto je jasně třeba nová novinová aplikace.

Jak deník Guardian vyvinul další generaci svých živých aplikací – což je projekt jehož se zúčastnilo 25 vývojářů, novinářů, designerů a specialistů na komunikaci s uživateli – bude tématem jedné z hloubkových prezentací na 7th Tablet & App Summitu, jedné ze tří prémiových konferencí, které se budou konat v průběhu World Publishing Expa v Amsterdamu v říjnu 2014.

Více než 40 procent digitálního obsahu Guardianu je nyní konzumováno prostřednictvím mobilních telefonů a tabletů. Vývoj nové živé aplikace re řídil především zkušeností uživatelů: veřejná betaverze byla využita k získání co nejčerstvější odezvy čtenářů od více než 10 000 skutečných uživatelů z celého světa.

Alex Breuer, kreativní ředitel Guardianu, Tom Grinsted, Group Product Manager pro mobilní zařízení se podělí o své zkušenosti z realizace projektu od návrhu po kompletně nový digitální jazyk, který umožňuje originální vlastnosti.

Ostatními řečníky, kteří potvrdili svoji účast, jsou: Luke Miller, zkušený vývojář Yahoo!, Mario Garcia, CEO a zakladatel Garcia Media, kteří vystoupí v rámci jednání o tom, jak navrhovat úspěšné mobilní zpravodajské aplikace. Alexandra Hardiman, výkonná ředitelka pro mobilní produkty New York Times a Sofia Olsson Olsén, ředitelka Aftonbladet Plus vystoupí v sekci o rozšiřování příjmů z mobilních čtenářů. Freek Staps, ředitel NRCQ vystoupí v sekci o evoluci novinových aplikací v Nizozemí.

Podrobnosti o Tablet & App Summitu lze nalézt na webové stránce http://www.wan-ifra.org/events/7th-tablet-and-app-summit.

7th Tablet and App Summit organizovaný WAN-IFRA se uskuteční 14. a 15. října 2014 v průběhu World Publishing Expa, největšího světového veletrhu pro novinové vydavatele a mediální průmysl. Očekávána je účast více než 8000 návštěvníků na veletrhu a doprovodných konferencích.

V průběhu Expa se uskuteční dvě další premiérové konference: 13th International Newsroom Summit ve dnech 13. a 14. října a Světové fórum tiskařů 15. a 16. října 2014. Více než 100 řečníků vystoupí na těchto konferencích i jinde v rámci všech uvedených akcí.

Všechny podrobnosti o Expu a s ním souvisejících akcích jsou publikovány na webu http://www.worldpublishingexpo.com.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA