Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | FAZ a SZ startují společnou marketingovou politiku

5. 9. 2014

FAZ a SZ startují společnou marketingovou politiku

Süddeutsche Zeitung (SZ) a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ohlásili sblížení v oblasti marketingu. Již na podzim ohlásili oba celostátní deníky společnou speciální akci.

První společný projekt vyjde už v říjnu a bude věnován výzkumu, vývoji a vzdělávání. „Našim zákazníkům nabízíme touto novinkou efektivnější a širší nabídku“, uvedla mluvčí FAZ Franciszka Kipper serveru HORIZONT. V současnosti se jedná o zkušební provoz, ale již jednáme nad dalšími tématy.

Oba deníky již počátkem roku 2013 započali s novinami Die Zeit a Handelsblatt podobný druh iniciativy – celostátních zpravodajských titulů, tzv. Quality Allianze. V případové studii „Wirkungseffect“ (efekt dopadu) představili kvantifikovaná data, o zvlášť vysokému dopadu inzerce ve zpravodajských médiích. Podle ní nabízí kvalitní mediální značku, vysoké povědomí o ní, nejlepší image značky a následné rostoucí nákupní touhy.

Oba vydavatelé se shodli, že hlavním účelem vyhlášení tohoto projektu je sdílení společných odborných znalostí i zkušeností mezi nimi, a nepatří do aktivit iniciativy „Quality Allianze“.

Zdroj: www.faz.net