Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Day of Influece poprvé

3. 9. 2014

Day of Influece poprvé

V pátek 29. srpna 2014 byla na Expedia.co.uk spuštěna multimediální kampaň na podporu cestovního ruchu na Filipínách, které byly zasaženy tajfunem Haiyan.

To tu ještě nebylo. Šest předních britských vydavatelů novin se spojilo, aby vytvořili unikátní balíček, který poskytuje v jednom dni inzertní prostor na všech jejich platformách.  Britská novinová marketingová asociace NMAUK - Newsworks vyhlásil  soutěž pro plánovače mediálních agentur, kteří mohou tento soutěž „Day of Influence“ – tedy Den vlivu vyhrát, pokud naplánují kampaň, která dokáže během jednoho dne oslovit až 20 milionů lidí současně.

Emma Callaghan, Press Account Director v agentuře Omnicom Media Group´s PHD přišla již na počátku tohoto roku na konferenci Shift 2014 s nápadem obnovit cestovní ruch na Filipínách, které byly zdevastovány tajfunem Haiyan. Společnost Expedia chce využít vliv Emmy Callaghan, která se dostala do užšího výběru  „Rising Star“ na letošním Media Week Award´s, na pomoc zemím v nouzi. Tajfun Haiyan, který na Filipíny udeřil v loňském roce zasáhl 14 mil. lidí a stále má obrovský dopad. Kampaň „Travel That Matters“  chce využít Day of Influence, aby znovu oživila cestovní ruch na zasažených Filipínách, protože pokud 8% HDP a 2,9 mil. pracovních míst závisí na cestovním ruchu, je jeho oživení pro celou zemi velmi důležité.

Philippines Tourist Board, Habitat for Humanity Charity, Expedia, PHD a Ogilvy vytvořili silnou multi-platformní kampaň za podpory webu travelthatmatters.co.uk, který hostí blogy a základní informace o turistice na Filipínách s odkazy na nákup  knih nebo možnost příspěvku pro místní obyvatele.

Kampaň Expedia.co.uk v hodnotě 600 tis. liber  běží napříč všemi platformami, tzn. v tisku, on-line, na tabletech i mobilních telefonech v denících The Guardian, The Independent, Evening Standard, The Daily Mail, The Daily Mirror, The Sun, The Times a The Telegraph.  

Kromě toho Expedia darure Habitat for Humanity 100 liber za každou letenku + rezervaci hotelu provedenou v období od 29. srpna do 31. prosince 2014.

Více informací na http://www.newsworks.org.uk/influence

zdroj: www.nmauk.co.uk