Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Konkurenti jsou Google, Facebook a BuzzFeed

12. 8. 2014

Konkurenti jsou Google, Facebook a BuzzFeed

Redaktor deníku The Sun David Dinsmore hovoří pro deník Guardian o konkurenci, digitální diskontinuitě, budoucnosti tisku a zpravodajských agentur.

Dinsmore vysvětluje, že ostatní tituly novin již nejsou jediným konkurentem deníku The Sun v silně fragmentovaném mediálním prostředí a míní, že Google, Facebook a BuzzFeed stejně jako Netflix jsou nyní také konkurenty.

V případě digitální diskontinuity Dinsmore popisuje mediální krajinu jako něco, co se mění mimo veškeré poznání a je možno to charakterizovat následujícím způsobem. Dříve platila velká novinka 24 hodin a nyní sotva 24 vteřin.

Ačkoliv jsou hlavním námětem Dinsmoreova příspěvku digitální média, věnuje se ve svém interview také tištěným médiím a říká: Prodáváme denně 2 miliony výtisků za plnou cenu. Proto můžeme v tisku zůstat řadu let a tisk bude dále platit účty po dlouhá léta.

Pro Dinsmora je cílem vytvořit produkt, který je vzrušující a kontroverzní, který vyvolá u čtenářů smích na jejich tvářích.

Pokud jde o popis podobnosti mezi novinami: Existuje rozdíl v některých exkluzivních věcech, ale pokud položíte The Sun a Telegraph vedle sebe, najdete v nich ty samé příběhy. Dinsmore zdůrazňuje, že titulky výběr obrázků je to, co vytváří identitu The Sunu.

Mimo to Dinsmore věří, že ideologií Sunu je méně pravidel, méně daní, více příležitosti ke vzdělání, otevření prostoru ambicím pro každého v zemi a pro sociální vzestup prostřednictvím vzdělání. K uskutečněnému stěhování deníku z Wappingu po 28 letech Dinsmore dodává, že si pronajali budovu na 30 let, což je velkou investicí do budoucnosti, která nám dává prostor uvažovat dlouhodobě.

 

zdroj: www.nmauk.co.uk