Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Co může nabídnout inzerentům zpravodajská a komentářová platforma?

12. 8. 2014

Co může nabídnout inzerentům zpravodajská a komentářová platforma?

Jenny Cornish hovoří se Zachem Leonardem, výkonným ředitelem pro digitální média ESI Media o tom, co může nabídnut inzerentům zpravodajská a komentářová platforma, jako i100 a čím se konkrétně liší od všeho dosavadního.

Cílem i100 je kombinovat vysoce kvalitní autoritativní žurnalismus se sdílitelnými formáty, jako jsou hry, grafika, kvízy a seznamy. Čtenáři mohou diktovat zpravodajské agentuře prostřednictvím volby článků v seznamu top 100 příběhů.

Stránka i100 byla spuštěna s nativním obsahovým partnerstvím a také má místo pro displayovou reklamu a poskytuje behaviorální zacílení. Z. Leonard říká, že i100 byl zrozen úspěchem i-novin. I-noviny byly založeny téměř před pěti lety – jednalo se o extenzi značky, ale zároveň se staly i začátkem velice odlišné čtenářské zkušenosti.

Jak šel čas, měli jsme nápad jak zasáhnout zejména mladé profesně zakotvené čtenáře a zdálo se nám, že je tu šance vytvořit něco jiného. Poučili jsme se z naší zkušenosti s rychle se měnícími trendy směrem k mobilním a sociálním médiím, sdílitelnou, téměř závislost vyvolávající zpravodajskou a obsahovou zkušeností. ¨

i100 obsahuje mnoho DNA značky i a The Independent, ale také mnoho samostatného.

Důraz je kladen na skutečné zapojení čtenářů. A dosahujeme vysoký stupeň zapojení ze strany našich čtenářů, protože ti mohou řídit obsah.

Partnerské balíčky mohou být rozšířeny o cross mediální tarifní pobídky ze všech ostatních webových a mobilních stránek vydavatelství ESI a jeho novin.

i100 má svůj vlastní obsahový tým, ale využívá také redakční tým independent.co.uk stejně jako titulu i, ale upravuje příběhy tak, aby vyhovovaly obsahovému stylu nového produktu.

To, co všechny spojuje dohromady, je zajištění objektivity a vysoké kvality ve všech oblastech našeho zájmu, jako mezinárodní politika, ekonomika, sociální trendy, říká Leonard.

To je princip vtažení a zapojení uplatňovaný stránkou i100, která spolu s partnerství v oblasti nativního obsahu se snaží o spojení se čtenáři novým způsobem.

Hlasování vyžaduje registraci, která je důležitým aspektem strategie stránky. Je tu silná ambice vytvářet zákaznická data tímto způsobem, říká Leonard.

Existuje také určitý hravý aspekt našeho produktu – pokud jste aktivní vlič a pravidelně komentujete, váš profil uchovává registr těchto aktivit.

Způsob zapojení znamená, že budujeme stupeň důvěry mezi čtenáři a obsahem, říká Leonard.

zdroj: www.nmauk.co.uk