Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Strategie pro digitální realitu budou představeny na International Newsroom Summitu

11. 8. 2014

Strategie pro digitální realitu budou představeny na International Newsroom Summitu

World Editors Forum spolu s Online News Association připravují 13. mezinárodní summit o redakcích, který proběhne v říjnu 2014 v Amsterdamu. Obsahově bude zaměřen na synchronizaci tiskové a digitální kultury a zajištění růstu čtenářů, jejich zaujetí a loajalitu.

Jsme potěšení, že Online News Association přinese některé nejzajímavější myšlenky z oboru digitálního žurnalismu do Amsterdamu, které budou tvořit jádro zasedání druhý den konání Newsroom Summitu, prohlásila Cherilyn Ireton, výkonná ředitelka pařížského World Editors Fora.

Konference se uskuteční 13. a 14. října 2014 v průběhu World Publishing Expa 2014, největší globální obchodní výstavy pro noviny a zpravodajský průmysl, kde budou představeny strategie, případové studie a náhledy na měnící se kulturu a adaptaci v rámci konkurenčních tlaků.

Tradiční newsroom potřebuje být rychlý a agilní, aby konkuroval digitálním start-upům, ale zároveň potřebuje být také pomalejší a uplatňovat více časopisecký přístup v tiskové sféře, aby získal co nejvíce čtenářů a příjmů, řekla Ch. Ireton. Očekáváme v Amsterdamu velkou diskusi o tom, jak co nejlépe zvládnout tyto dvě dynamiky.

Prvními potvrzenými řečníky jsou Frank Volmer, výkonný ředitel Telegraaf Media groep z Nizozemí, Robyn Tomlin, Chief Digital Officer v Pew Research Center, Alison Gow, editor pro digitální inovace v Trinity Mirror regional a Stijn Debrouwere, pracovník Tow Center pro digitální žurnalistiku.

Témata Summitu:

Jak chránit kulturu newsroomu před blokováním změn

Obsahové strategie, které zvýší vaši čtenost

Metrika práce newsroomu, která jde dál než page views

Etické konotace digitálního prostoru

Mýty o mobilních technologiích

Jak vytvořit příběh, který bude virální

Efektivní digitální nástroje – a zadarmo

a mnoho dalšího.

International Newsroom Summit je jednou z mnoha strategických konferencí, které proběhnou v Amsterdamu během World Publishing Expa 13. a ž 15. října 2014. Na program Summitu naváže Tablet and Apps Summit, který je určen proto, aby získal vydavatele a editory pro myšlení o mobilních technologiích ve všech možných souvislostech.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA