Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Zvláštní reklamní formáty v novinách jsou žádané

6. 8. 2014

Zvláštní reklamní formáty v novinách jsou žádané

Každý pátý inzerát v německých novinách je ve speciálním formátu. Současně postupují vydavatelé o krok dále, když spojují inzeráty s digitálním bonusovým obsahem.

Pětina (19 procent) inzerátů v tištěných novinách bylo v roce 2013 v Německu publikováno jako speciální formát. Jedná se zejména o advertoriály, inzeráty s redakčním obsahem, co si inzertní klienti oblíbili. K těmto závěrům dospěla německá novinová marketingová společnost ZMG při vyhodnocení svého výzkumu ZMG-Anzeigenbeobachtung, která se zaměřila na inzeráty větší než jedna čtvrtina stránky.

Ze všech zkoumaných speciálních novinových reklamních formátů v období od ledna do prosince 2013 představovaly advertoriály přibližně jednu čtvrtinu. Druhá pozice patří sponzoringu a třetí místo částečně textovým inzerátům.

Banky, spořitelny a poskytovatelé finančních služeb byli nejčastějšími uživateli speciálních formátů. Orientovali se především na částečně textové inzeráty. Další skupinou byli obchodníci s potravinami, kteří využívali zejména inzeráty v titulku, teasery nebo panorama inzeráty.

Vydavatelé spojují tištěnou a online reklamu

Vydavatelé novin v Německu nabízejí reklamním klientům všestrannou možnost učinit známé své produkty prostřednictvím vhodných formátů.

Výzkum Verlagsabfrage 2014 dává přehled o aktuální nabídce vydavatelských domů. Většina ze 120 dotazovaných titulů poskytuje řadu speciálních formátů.

Jednotliví vydavatelé staví mosty do digitálního světa a spojují tiskovou inzerci s digitálními bonusovými materiály. S „rozšířenou realitou“ mohou čtenáři novin pomocí smartphonů nebo tabletů vyvolat doplňující informace k reklamám z tištěných vydání. Tištěné noviny se tímto rozšiřují svůj dosah také jako reklamní nosič v interaktivních a multimediálních dimenzích.

zdroj: www.die-zeitungen.de