Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Časopisy a deníky jdou ve Velké Británii jinou cestou výzkumu čtenářů

4. 8. 2014

Časopisy a deníky jdou ve Velké Británii jinou cestou výzkumu čtenářů

Výzkumný konzultant FIPP se vyjadřuje k šokující zprávě vztahující se k výzkumu National Readership Survey (NRS) ve Velké Británii a zdůrazňující jak se časopisy a noviny vyvíjejí různým směrem.

Časopisy a celostátní vydavatelé novin ve Velké Británii spolupracovali na založení a rozvoji NRS jako kontinuálního výzkumu od roku 1956. Výzkum se stal stabilní obchodní měnou pro plánování tiskových kampaní. V červenci novinová marketingová asociace Newsworks oznámila, že opustí NRS, protože bude vytvářet své vlastní „soudobé“ měření, které lépe reflektuje způsob, jak lidé přijímají zpravodajský obsah v tisku na všech digitálních zařízeních.

S oddělením se počítá po skončení současného kontraktu. Po 60 letech tak skončí kontinuální face to face dotazování čtenosti tisku.

Newsworks hledá přesnější údaje, neboť celostátní deníky vyvíjejí elektronický Publisher Advertising Transaction System a potřebují takový výzkum čtenářů, který poskytne data začlenitelná do tohoto systému. Očekává se, že Newsworks vydá specifikace pro svůj nový výzkum na podzim a vyhlásí tendr na dodavatele.

Výzkumný poradce FIPP a člen technické komise NRS Guy Consterdine, který v ní zastupuje časopisy, očekává zadání na nový výzkum, aby mohl posoudit, zda budou vyhovovat také vydavatelům časopisů, aby mohly případně deníky i časopisy pokračovat ve spolupráci v nové formě, nebo musí každá skupina tisku jít svou vlastní cestou.

zdroj: www.fipp.com