Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Top automobilové značky sází na noviny

30. 7. 2014

Top automobilové značky sází na noviny

Podle ankety Nejlepší německé značky 2014 se pohybují čtyři automobilové značky mezi top 10 nejlepších německých značek. Všechny přitom ve svém mediamixu sází na inzerci v denících.

V Interbrandem poprvé publikované studii Best German Brands 2014 je uvedeno pořadí 50 nejlepších německých značek.  Mezi nejvýznamnějšími se umístily automobilové značky. Mercedes-Benz platí za nejlepší německou značku, následuje ji na druhém místě BMW. Volkswagen se umístil na pátém místě a Audi obsadilo osmé pořadí.

Pohled na reklamní výdaje největších německých automobilových značek ukazuje, že všeobecně sází silně na inzerci v novinách. Nejnovější čtvrtletní data Nielsen Media Research ukazují, že podíl inzerce v denících se u těchto čtyřech automobilových značek pohybuje mezi 13 a 37 procenty.

U jedničky, kterou je Mercedes-Benz je podíl inzerce v denících v prvním pololetí 2014 25 procent. Podle výzkumu NIelsen směřovali marketingoví manažeři této značky do tisku téměř 9,5 milionu Euro za uvedené období.

Ale také BMW, Volkswagen a Audi používaly noviny v prvním čtvrtletí 2014 jako silný reklamní kanál navzdory konkurenci zejména internetu. V čele stojí koncern Volkswagen s hrubými reklamními investicemi ve výši 20,8 milionu Euro, ciož odpovídá podílu 37 procent v rámci mediamixu. U Audi představoval podíl novin na celkových reklamních výdajích 30 procen (7,7 milionu Euro) a u BMW 13 procent s 3,4 milionu Euro do novinové inzerce.

zdroj: www.die-zeitungen.de