Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | V letošním roce překonají v USA inzertní výdaje do reklamy na mobilních zařízeních inzerci v časopisech

9. 7. 2014

V letošním roce překonají v USA inzertní výdaje do reklamy na mobilních zařízeních inzerci v časopisech

Příjmy z reklamy běžící na smartphonech a tabletech budou v letošním roce v USA vyšší, než jsou například inzertní příjmy novin či časopisů nebo rozhlasu. Vyplývá to z nové zprávy agentury eMarketer publikované časopisem Forbes.

Příjmy z mobilní reklamy vzrostou o 83 procent na 17,7 miliardy dolarů. To představuje téměř 10 procent všech reklamních výdajů. Je to dáno tím, že lidé stráví stále více času se svými smartphony a tablety, celkem 2 hodiny 51 minut za den ve srovnání s 32 minutami právě před rokem.

Vyšší příjmy než má mobilní reklama budou vykazovat jen televizní spoty a online reklama.

Předpověď činí téměř neuvěřitelným, že před dvěma lety strádaly počáteční veřejné nabídky Facebooku nedostatkem financí, protože investoři si nebyli jisti, že společnost může najít cestu, jak získat více prostředků z mobilní reklamy. EMarketer předpokládá, že mobilní reklama na Facebooku získá 68 procent z celkového objemu mobilní reklamy v USA v tomto roce ve srovnání s podílem 47 procent v minulém roce.

zdroj: www.fipp.com