Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Uzávěrka soutěže World Young Reader Prize se blíží

9. 7. 2014

Uzávěrka soutěže World Young Reader Prize se blíží

WAN-IFRA stále přijímá přihlášky projektů zaměřených na zvýšení zájmu lidí do 25 let o noviny do své soutěže World Young Reader Prizes, v jejímž rámci jsou oceňovány, které získali u mládeže úspěšnou odezvu a reagují na měnící se charakter a potřeby mladých čtenářů.

Uzávěrka soutěže je stanovena na 15. července 2014. Podrobné informace o soutěži jsou publikovány na webové adrese http://www.wan-ifra.org/worldyoungreaderprize.

Ceny World Young Peader Prizes jsou součástí aktivit WAN-IFRA zaměřených na vyhledávání, poznání, podporu a propagaci inovativních nápadů a myšlení pomáhajícího vytvářet silnější a životaschopnější zpravodajská média. Vítězné projekty jsou oslavovány a sdíleny, protože prospívají nejen mediálním společnostem a jejich mladým čtenářům, ale také společnosti v celku.

V letošním roce byla soutěž rozšířena o čtyři nové kategorie, které reflektují měnící se mediální chování mladých lidí, vývoj mediálního prostředí a vliv nových hráčů, kteří mohou napomoci realizaci projektů:

- Digital First – pro vydavatele, kteří nejkreativněji zapojují mládež pomocí mobilních telefonů, tabletů a dalších digitálních zařízení.

- Going Green – oceňuje projekty, které dávají mládeži směr a naději na zlepšení životního prostředí,

- Playing with News – pro nápadité aktivity, které učí 10-14 leté žáky, jak se vytváří zprávy a přitom je do této práce zapojují.

- A Great Help – pro win-win partnerství s finančními sponzory, kteří pomáhají udržet kvalitu projektů vydavatelů zaměřených na službu mládeži.

Nové kategorie doplňují jádro soutěže, kterým jsou kategorie značky, obsahu, trvalé excelence, novin ve vyučování a veřejné služby, ceny pro tiskárny a ceny roku.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA