Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | WAN-IFRA ustavila World Printers Forum

1. 7. 2014

WAN-IFRA ustavila World Printers Forum

Světová asociace novin a zpravodajství WAN-IFRA vytváří novou iniciativu nazvanou World Printers Forum, která bude sdružovat komunitu tiskařů a producentů novin stejně jako experty z řad dodavatelů daného zařízení.

Struktura World Printers Fora je obdobná jako v případě ve WAN-IFRA působícího World Editors Fora – Světového fóra šéfredaktorů novin, určeného pro seniorní novinové obsahové manažery. Nově utvořené forum bude seznamovat tiskovou komunitu se záležitostmi důležitého zájmu a bude pracovat na vytváření inovací ve všech oblastech výroby novin.

CEO WAN-IFRA Vincent Peyregne k založení WPF prohlásil, že ačkoliv je většina pozornosti dnes věnována digitálním médiím, která zvyšují čtenost novinového obsahu, je důležité nepřehlížet tisk, který dosud zasahuje denně 2,5 miliardy čtenářů a vytváří více než 93 procent příjmů novinových společností v globálním měřítku.

WPF se sejde poprvé na zahajovací konferenci World Publishing Expa 2014 dne 13. října 2014 v Amsterdamu. Druhý den programu této akce bude zaměřen na inovace v tisku z celého světa, například jak proměnit tiskárny v nezávislá zisková centra, úspory z technologií příznivých životnímu prostředí, poslední novinky v digitálních technologiích tisku, kalkulacím nákladů pro digitální tisk apod.

WPF bude v budoucnosti vést aktivity WAN-IFRA ve všech oblastech zaměřených na produkci novin, materiály a udržitelnost. Bude se věnovat propagaci unikátní hodnoty tisku, podpoře vývoje inovativních produktů, vývoji nových obchodních modelů pro tisk a činnost tiskáren jako nezávislých produkčních center.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA