Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | World Publishing Expo 2015 se vrátí do Hamburku

23. 6. 2014

World Publishing Expo 2015 se vrátí do Hamburku

45. ročník veletrhu vydavatelských technologií World Publishing Expo se vrátí do přístavního Hamburku a uskuteční se v příštím roce ve dnech 5. až 7. října, jak oznámil pořadatel akce WAN-IFRA.

Bude to jž potřetí, co World Publishing Expo, které je největším globálním veletrhem pro zpravodajský a vydavatelský mediální obor zakotví v Hamburku. Je tak dán předpoklad, že veletrh naváže na úspěšnost akce v roce 2010, kdy jej ve stejném městě navštívilo více než 10 000 osob. Předpokládá se, že v roce 2015 se akce zúčastní top novinový a zpravodajští manažeři z více než 80 zemí.

Rozhodnutí pro výběr Hamburku jako místa konání veletrhu vzniklo v úzkých konzultacích s vystavovateli. Pro Hamburk se pak jednomyslně vyjádřila celý WAN-IFRA Expo Advisory Council.

Letos se World Publishing Expo 2014 uskuteční ve dnech 13. až 15. října 2014 v Amsterdamu. Na veletrh ohlásilo svou účast již 130 vystavovatelů, kteří si pronajali 6 500 čtverečních metrů plochy.

World Publishing Expo je místem setkání dodavatelů pro vydavatelský průmysl s jeho leadery a decision makery. Spolu s výstavami, které představují nejnovější technická řešení, se konají také odborné konference a semináře, na nichž vystoupí přibližně 200 prezentujících představujících své úspěšné případové studie.

Hamburk je druhé největší město v Německu a 8. největší město v Evropské Unii. Je to tradiční obchodní město již od svého vzniku před tisíci lety a současně zůstává druhým největším evropským přístavem a desátým největším na světě. Je mezinárodně znám jako kreativní metropole a je také centrem mediálních a informačních technologií, které zaměstnávají kolem 100 000 osob ve více než 23 000 společnostech včetně titulů Der Spiegel, Die Zeit, Stern a vydavatelství Axel Springer Verlag, Bauer Media group, Grüner + Jahr, Google, Facebook a Xing. Pro Hamburk hovoří také výhodné ceny výstavních ploch na výstavišti Hamburg Messe.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA