Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | VRM se angažuje v simply local

20. 6. 2014

VRM se angažuje v simply local

Rhein Main Digital se podílí na největším místním elektronickém obchodu – simply local je zaměřen na poskytování nových lokálních nákupních možností na internetu a chce posílit místní maloobchod. (Simply local je první německý nákupní internetový portál zaměřený lokálně.)

Rhein Main Digital GmbH, dceřiná společnost vydavatelské skupiny Rhein Main, spolupracuje s dalšími partnerskými vydavatelstvími na spuštění online platformy simply local. Cílem je vytvořit věrný virtuální obraz německých měst a regionů, podpořit tak kamenné obchody a přispět k tomu, aby pro spotřebitele byl nákup u důvěryhodných místních obchodníků ještě pohodlnější.

„Cestou simply local můžeme v našem městě optimálně podpořit místní maloobchod a poskytnout přesně takové know-how a takovou vyspělou technologii, kterou potřebuje, aby mohl čelit výzvám elektronického trhu,“ zdůrazňuje Bernd Koslowski, člen managementu vydavatelské skupiny Rhein Main.

Vydavatelé vidí potenciál pro uplatnění se na místním trhu

Provozovatelem a iniciátorem simply local je my-xplace GmbH z Göttingenu. K akceleraci rozvoje této internetové platformy a pro její rychlé uchycení se na trhu se na projektu my-xplace podílejí jako investoři (mimo Rhein Main Digital GmbH) také mediální domy Weser-Kurier, Aschendorff  Medien a Nordwest-Zeitung. Očekává se, že další vydavatelství je budou následovat.

Simply local je pro nás jedním z nedůležitějších projektů nadcházejících let,“ říká Oliver Walz, ředitel Rhein Main Digital. „Internetový portál s sebou přináší životaschopnou koncepci pro online-business, která zároveň zohledňuje silné stránky a potřeby vydavatelského světa. Tak se nám v oblasti obchodní činnosti podařilo využít elektronický obchod zcela novým způsobem a současně otevřít nové výnosné možnosti trhu.

„Jako partner lokálního maloobchodu pracujeme na nákupní koncepci budoucnosti, která v sobě kombinuje e-obchod, m-obchod a místně poskytované služby, což zpřístupní koncovému spotřebiteli novou zkušenost z nákupů v místě,“ uvedl Andreas Rebold z Rhein Main Digital, který je zodpovědný za tento produkt.

Místní nákupní portál odpovídá potřebám zákazníka

Portál je krátce před spuštěním. Bylo získáno již přes 100 lokálních obchodních řetězců a mimo to nepřetržitě stoupá počet místních prodejců. Úspěšné vybudování simply local je podle Rebolda závislé na rozvoji e-obchodu a měnících se požadavcích spotřebitelů. „Velká část dotazů zadávaných na internetu k vyhledání produktů je dnes již místně orientována. Nicméně reakce online obchodů se doposud omezuje pouze na produkty. Místním obchodníkům většinou chybí potřebné nástroje k tomu, aby se mohli se zákazníkem setkat také online.

Z tohoto důvodu stojí kamenný obchod u simply local vždy v popředí. Simply local se zcela záměrně vymezuje proti portálům nabízejícím srovnávání cen a velkým online obchodům. Když uživatelé vstoupí na simply local, pak se ocitají ve svém městě, nebo regionu a nakupují online, nebo mobilní cestou u místního důvěryhodného obchodníka. Obě strany tak využívají výhody, které s sebou přináší e-obchod a zároveň spotřebitelé užívají přednosti plynoucí z pevné pozice místního prodejce: osobní rady, služby a kvalitu.

Zdroj: www.die-zeitungen.de