Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | FAZ poprvé umístí inzerci v titulku

20. 6. 2014

FAZ poprvé umístí inzerci v titulku

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) se dohodly s designérem a výrobcem nábytku Vitra na rozsáhlé reklamní spolupráci. Základem této dohody je reklamní kampaň v záhlaví FAZ.

Frankfurter Allgemeine Zeitung se tak otevírá novému reklamnímu formátu: tyto noviny s tradicí poprvé umístí inzerci na první straně hned vedle titulu. Od poloviny června do konce prosince bude vycházet 167 krátkých příběhů týkajících se klasiků designu, designérů a výrobků Vitra, této přední firmy s bohatou tradicí v oboru. Takové prominentní umístění inzerce v záhlaví FAZ je novinkou, protože až doposud byl titul novin pro inzerci tabu.

„V této kampani se v prémiovém segmentu zcela zvláštním způsobem setkávají cíle kampaně, stanovené zákazníkem, umístění inzerce a FAZ jako kvalitní médium pro reklamu, a tak se zároveň vzájemně posilují“, odůvodňuje tento krok Ingo Müller, šéf inzerce. Díky svému prominentnímu postavení na mediálním trhu jsou FAZ velice atraktivní adresou pro podnikatele, kteří chtějí cestou své inzerce oslovit jak náročnější, tak prominentnější veřejnost.

Cílem je zvýšit povědomí o značce

Vitra si postavila za cíl zvýšit povědomí o své značce jako výrobce vysoce kvalitního designového nábytku a klasika moderního designu – mezi výrobky jsou rovněž originály podle návrhů amerických designerů Charlese a Ray Eamesových a Vernera Pantona – a zpřístupnit rozmanitost projektů Vitra širší veřejnosti. „V FAZ jsme našli vhodného mediálního partnera, se kterým optimálně oslovíme naše cílové skupiny. Záhlaví FAZ však také vyžaduje, aby se zde předkládalo něco zajímavého, namísto obvyklých reklamních trivialit. A se 167 příběhy se o to chceme pokusit,“ vysvětluje Matthias Wesselmann, ředitel marketingu a komunikace společnosti Vitra AG.

Autorem kreativní myšlenky této inzerce sestávající ze zábavných, šarmantních a mnohdy překvapivých textů doplněných grafikou, je Martin Pross.  Bývalý vedoucí kreativec agenturní skupiny Scholz & Friends zahajuje kampaní pro Vitra svoji činnost na volné noze. „To, že jsem mohl jako první vlastní projekt napsat 167 krátkých příběhů o Vitra pro umístění v záhlaví FAZ, je pro mne velkolepým úkolem splněným na nejmenším prostoru,“ říká Martin Pross.

Kampaň začala 16. června 2014.

Zdroj: www.die-zeitungen.de