Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Lidé dnes tráví se zprávami více času, než kdykoliv v minulosti

11. 6. 2014

Lidé dnes tráví se zprávami více času, než kdykoliv v minulosti

Chceme ukázat, že se lidé změnili, pokud jde o vztah k novinám, prohlásila Suzanne Raitt, vice-prezidentka pro marketing a inovace kanadské asociace Newspapers Canada na jednání 66. světového novinového kongresu.

Studie provedená Newspapers Canada ukazuje, že lidé i nyní rádi konzumují zpravodajský obsah v tištěné formě i prostřednictvím digitálních zařízení.

Lidé mají rádi zprávy, a nezáleží na tom, jak jsou staří, tráví dnes více času ve společnosti zpráv, než tomu bylo kdykoliv dříve.

Jednou z klíčových aktivit, kterou lidé provádí na tabletech a smartphonech je hledání zpráv.

S. Raittová upozornila na montreálské noviny La Presse, které vyvinuly velmi poutavý obsah a reklamu pro různá zařízení.

Noviny využívají software pro rozšířenou realitu, aby expandovaly zkušenost získanou tištěných zpráv, kombinují multimédiální zpravodajské funkce. Lidé stále raději využívají možností rozšířené reality spolu s rozšiřováním digitálních médií. 44 procent čtenářů je otevřeno působení marketingu prostřednictvím QR kódů.

Inzerenti vyvíjejí nová řešení za využití multiplikovaných komponent – vizuální tiskovou reklamu, novinové weby, online video.

Raittová ve svém vystoupení připomněla norské noviny, které prohlásily, že chtějí, aby jejich mobilní reklama byla stejně poutavá jako jejich redakční obsah.

zdroj: www.wan-ifra.org