Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Tématem Světového kongresu novin v Turíně jsou inovace

10. 6. 2014

Tématem Světového kongresu novin v Turíně jsou inovace

Inovace jsou pro vydavatele novin v současnosti každodenním byznysem, neboť vydavatelé novin pokračují v přechodu od podnikání zaměřeného výhradně na tisk na multiplatformové působení. Proto musí být jejich čtenáři stále v centru jejich snah, to je základní obsah vyjádření účastníků panelu Innovation: From idea to impact na Světovém novinovém kongresu v Turínu.

Například Amy Webbová CEO americké společnosti WebbMedia Group upozornila, že vydavatelé pokračují v chybném přístupu, protože vytvářejí obsah pro určitá zařízení, místo aby se snažili vytvářet obsah vyhovující zákazníkům. Webová sdělila, že její společnost věnuje mnoho času nejen na zjišťování toho, jaká zařízení a technologie spotřebitelé využívají, ale také na to, jak je používají, například které aplikace využívají nejvíc, a na základě toho potom formuje scénáře budoucnosti.

Thiago Medeiros Ribeiro, Digital Product Manager brazilské RBS Media Group hovořil o široké spolupráci při hledání inovací například s akademickými pracovišti. Jako příklad uvedl spolupráci při optimalizaci obsahu pro různě velká zobrazovací zařízení, která jsou různá pro sdílení různého typu obsahu. Upozornil také na to, že noviny by měli inovace využít k tomu, aby se více odlišily a opustily vzhled vyvolávající dojem, že jsou vyrobeny na produkční lince.

Výsledky deníku Financial Times prezentoval Andrew Betts, ředitel FT labs. Zdůraznil, že Financial Times věnoval přechodu na digitální distribuci velké úsilí, což se projevilo v tom, že počet digitálních předplatitelů deníku je v současné době vyšší než počet předplatitelů tištěné verze a celkový počet předplatitelů deníků je tak nejvyšší za celých 126 let jeho existence. Cílem Financial Times je rozšířit zásah titulu jak nejvíce je to možné a obsáhnout co nejvíce platforem je možné.

zdroj: www.wan-ifra.org