Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Südkurier přináší nový smuteční portál

10. 6. 2014

Südkurier přináší nový smuteční portál

Südkurier zavádí virtuální smuteční portál jako virtuální vzpomínkové místo k uctěné památky zesnulých. Pro inzerenty rubriky smutečních oznámení je tato služba bezplatná.

Nový smuteční portál, který přináší Südkurier - traueranzeigen.suedkurier.de – od nynějška nabízí možnost připomenout si památku zemřelých příbuzných, nebo přátel na osobní internetové stránce.

„Pro pozůstalé bude stále obtížnější navštěvovat hrob zemřelého, nebo zůstat s ostatními členy rodiny v kontaktu po úmrtí příbuzného," řekl Jan Schultz, projektový manažer Südkurieru. Dnešní rostoucí mobilita způsobuje, že po smuteční slavnosti se pozůstalí rozejdou do všech světových stran, vysvětluje Schultz.

Smuteční portál jako bezplatná služba pro inzerenty

Na novém smutečním portálu Südkurieru mohou pozůstalí založit osobní vzpomínkovou internetovou stránku na svoje zesnulé, na kterou lze umísťovat online kondolence a kde je možné sdílet vzpomínky na zesnulého. Na stránky s rozšířenými možnostmi pak lze nahrávat fotografie zemřelého a sdílet příhody z jeho života s dalšími pozůstalými. Toto rozšíření je bezplatnou službou, kterou Südkurier svým inzerentům nabízí. S každou smuteční událostí, kterou deník uveřejní, bude následně automaticky založena internetová vzpomínková stránka, kde se budou shromažďovat všechna smuteční oznámení, projevy díků a nekrology týkající se zesnulé osoby; kondolenční kniha pak nabízí možnost projevit soustrast online.

Téměř ihned po spuštění nového portálu zde bylo archivováno více než 700 smutečních oznámení z regionu. Uživatelé internetu tak mohou vyhledávat informace k zesnulým a ukládat, nebo tisknout jednotlivá smuteční oznámení. Portál také nabízí reklamní příležitosti určené pro poskytovatele všech služeb souvisejících s úmrtím osob.

Zdroj: www.die-zeitungen.de