Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Inovační případové studie: Jsou tablety mrtvé nebo žijí?

6. 6. 2014

Inovační případové studie: Jsou tablety mrtvé nebo žijí?

Už 42 měsíců od vzniku iPadu kritikové proklamují smrt tabletových časopisů. To je opravdu brzy.

Záleží ale na tom, komu věříte. Pokud ano, pak by tabletové časopisy měly jednu z nejkratších životností v historii vydávání periodik nebo jsou kritici jen mluvkové, kteří prostě nerozumí procesu vývoje digitálních produktů.

Zástupci obou názorových škol se setkají a budou diskutovat před účastníky konference FIPP 2014 Innovations in Magazine Media World Report. Mobilní technologie včetně tabletů budou také tématem diskuse v několika panelech na akci, která proběhne ve dnech 26. a 27. června 2014 v Londýně.

 Kritiky tabletů bude reprezentovat například Jon Lund, předseda Dánské asociace online zpravodajství, která v říjnu minulého roku uveřejnil na webu gigaom.com článek Proč jsou tabletové magazíny chybou, který proklamuje svou lásku k tabletovým časopisům, ale zároveň tvrdí, že pouze ve vzácných případech, když si pamatuje, že má otevřít aplikaci. A v tom je podle něj největší problém tabletových časopisů.

Opačnou pozici bude bránit například Gregg Hano, CEO Mag+, který v Publishing Executive napsal, že mu to připomíná rané predikce o tom, že internet se nikdy neuchytí, nikdo nebude potřebovat domácí počítač a iPhone nikdy nedosáhne významného tržního podílu. Tři roky není dost času, aby vydavatelský průmysl otestoval, vyhodnotil a zamyslel se nad tím, co chtějí čtenáři od tohoto nového a komplexního mobilního média a determinoval a co má být ideální a individuální zkušeností uživatele.

zdroj: zpráva FIPP