Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Zábavní a mediální průmysl dosáhne v roce 2018 ve Velké Británii objemu 64 miliard liber

4. 6. 2014

Zábavní a mediální průmysl dosáhne v roce 2018 ve Velké Británii objemu 64 miliard liber

The Drum, britský marketingový a mediální magazín, oznámil, že podle nejnovějších prognóz, podporujících přetrvávající optimismus v těchto odvětvích, by do konce roku 2018 mělo být dosaženo tržeb £ 64 miliard. K dosažení této hodnoty má přispět rychlá expanze reklamy na internetu, širší přístup na internet, reklamy Out-of-Home, videohry a TV reklamy.

Tohoto objemu má být dosaženo díky celkové roční míře růstu 3,1 % v období let 2013 – 2018 za předpokladu, že si země udrží svoji pozici druhého největšího zábavního a marketingového trhu za Německem v oblasti EMEA. Tržby z plateb za digitální zábavu a marketing (nepočítaje v to platby za přístup na internet) mají podle prognózy dokonce zastínit výše uvedený růst s předpokládanou vlastní mírou růstu 10,9 % za stejné období.

Poslední Global Entertainment and Media Report vypracovaná PwC také předpovídá, že v samotné Velké Británii bude do roku 2018 staženo 15,5 miliard aplikací – v této době již bude 50 % britské populace vlastnit tablet a 73 % bude vlastníky chytrého telefonu.

Rok 2018 bude také časovým mezníkem pro elektronické knihy, pokud je správný odhad v tom, že elektronické médium k tomuto datu porazí prodej tištěné literatury.

Zdroj: www.fipp.com