Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Quartz zveřejnil výsledky výzkumu 2014 Global Executives Study

3. 6. 2014

Quartz zveřejnil výsledky výzkumu 2014 Global Executives Study

Agentura Quartz zveřejnila výsledky své Global Executives Study, výzkumu založeného na dotazování 940 výkonných představitelů podnikání, kteří jsou také uživateli výzkumu. Cílem bylo lépe porozumět tomu, jak užívají zprávy a vnímají reklamu.

Výzkum obsahující 65 otázek proběhl na vzorku 940 vedoucích manažerů. Více než 50 procent respondentů bylo dotazováno prostřednictvím mobilních zařízení. Jednalo se o mezinárodně pojatý výzkum, neboť uvedený počet respondentů se rekrutoval z 60 zemí a zahrnoval zástupce 36 odvětví.

 

Základní poznatky:

61 procent manažerů primárně využívá mobilní zařízení pro konzumaci zpráv, jen pět procent využívá televizi nebo tištěná média jako primární zdroj zpravodajství.

E-mail slouží manažerům jako zpravodajská domovská stránka a také výběrová sociální platforma: 60 procent manažerů získává své primární zpravodajské informace z e-mailových newsletterů a 80 procent sdílí zpravodajský obsah prostřednictvím e-mailů.

86 procent manažerů se zajímá o značku zpravodajských zdrojů, zda je relevantní, kvalitní a transparentní.

Sponzorovaný obsah se vyznačuje dvojnásobným zapamatováním ve srovnání s bannerovou reklamou a čtyřnásobnou zapamatovatelností ve srovnání s reklamou zabírající celou plochu obrazovky.

Je zajímavé a podnětné si všimnout, že sofistikovaní manažeři se zajímají o obsah od společností nebo marketérů a inklinují k tomu sdílet jej, pokud má vysokou kvalitu, prohlásil Jay Lauf, prezident a publisher Quartz.

zdroj: www.fipp.com