Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Die Welt Kompakt spouští aplikaci pro zpravodajství

30. 5. 2014

Die Welt Kompakt spouští aplikaci pro zpravodajství

U příležitosti 10. výročí vydání tabloidu Die Welt Kompakt spouští Springer zpravodajskou aplikaci určenou speciálně pro smartphony.

S novou aplikací Kompakt odstartovalo vydavatelství Axel Springer novou žurnalistickou narativní formu určenou zvláště pro dnešní digitální generaci. Aplikace má do budoucna umožnit zcela nové formy zobrazení vybraného zpravodajství zaměřeného zejména na uživatele chytrých telefonů. Ve středu zájmu nejsou pouze klasické narativní formy používané v tištěných a online médiích. Kompakt se zaměřuje na tzv. „Story-Cards“, což může zahrnovat vedle textů, fotografií a grafiky také videa a obsah sociálních sítí. Aplikaci vyvinula Axel Springer Ideas, návrhářská a vývojová laboratoř Axel Springer SE. V nadcházejících měsících tým návrhářů bude testovat možnosti tohoto nového formátu.

Žurnalistika pro smartphone

Ulrich Machold z Axel Springer Ideas: "Chceme s Kompaktem vyzkoušet, jak může také vypadat žurnalistika, která je dělána výhradně pro platformu chytrých telefonů. Nechceme tento produkt uvést na trh jako „hotový“, ale chceme, aby do jeho vylepšování mohli hovořit i uživatelé.  To, jak se tyto zkušenosti osvědčí, pak zcela jistě ovlivní i budoucí produkty. Aplikace Kompakt je již nyní k dispozici ve zkušební verzi na App Store. Aplikace běží na všech iPhonech čtvrté a páté generace a pod iOS 7.

Welt Kompakt k 10. narozeninám jedinečně jako "AppEdition".

Nová aplikace Kompakt bude spuštěna u příležitosti 10. výročí vydání Welt Kompakt. K upoutání patřičné pozornosti k nové aplikaci bude vydána 27. května také tištěná verze Welt Kompakt jedinečně v podobě „AppEdition“; to znamená, že grafická úprava tištěného Welt Kompakt bude také orientována na novou zpravodajskou aplikaci, a to obsahově i vizuálně.

Tabloid Die Welt Kompakt se poprvé objevil v květnu 2004 v Berlíně a je distribuován od pondělí do pátku za € 0,80. V mnoha regionech je možné si tento titul předplatit.

Zdroj: www.die-zeitungen.de