Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Roste podíl osob odmítajících direct mailovou reklamu

21. 5. 2014

Roste podíl osob odmítajících direct mailovou reklamu

Direct mail bývá často nežádoucí. V Tübingenu činí podíl osob, odmítajících tento druh reklamy, více než 70 %. V mnoha dalších městech by více než polovina domácností dala přednost tomu, kdyby do poštovních schránek nedostávala žádné reklamní zásilky.

V Tübingenu zůstávají poštovní schránky více než dvou třetin domácností uzavřeny pro reklamní zásilky. Toto univerzitní město je lídrem v podílu osob odmítajících tuto reklamu: 70,4 % domácností v Tübingenu říká: "Direct mail - ne, děkuji" a odmítá tak vhazování reklamní pošty do svých poštovních schránek.

Direct mail nebývá spotřebiteli často dobře přijat

Tento trend stále roste: více a více lidí si nepřeje nacházet ve své poštovní schránce nějaké reklamní materiály. V Tübingenu, Erlangenu, Mnichově a Ulmu je to více než polovina domácností, která nedovoluje používat poštovní schránky pro direct mail.

Ať je to již Stuttgart, Heidelberg, Drážďany, Frankfurt nad Mohanem, Augsburg, Pforzheim, Konstanz nebo Norimberk - ve všech městech na více než 40 % poštovních schránek zřetelně bije do očí nálepka se sdělením "Prosím, nevhazujte žádné reklamní materiály". A jejich počet se neustále zvyšuje.

Městské aglomerace s 30 % podílem odpůrců reklamy

Stejně tak zakazuje vhazování direct mail do poštovních schránek zatím 30 % domácností v městských aglomeracích po celém Německu. V největších městech zůstává minimálně každá třetí poštovní schránka uzavřená reklamě.

Celostátní průměr zahrnuje 23,2 % domácností, jež odmítají reklamu a nelze je oslovit cestou direct mail. V loňském roce byl podíl odpůrců reklamy celostátně na 22 %.

Zdroj: www.die-zeitungen.de