Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Světový novinový kongres v Turíně bude příležitostí i pro malé a střední vydavatele novin

16. 5. 2014

Světový novinový kongres v Turíně bude příležitostí i pro malé a střední vydavatele novin

WAN-IFRA zahájila v souvislosti konáním 66. světového novinového kongresu a dalších akcí v Turíně ve dnech 9. až 11. června 2014 novou iniciativu zaměřenou na malé a střední vydavatelé novin.

Nezávislí vydavatelé, rodinné vydavatelské podniky, malé a střední novinové podnikání jsou velice často rozvíjejícím se sektorem, který zaujímá čelní pozice v soutěži, ale je neznámý. Malá velikost činí tyto podniky kreativnějšími, flexibilnějšími a rychleji reagujícími.

Na téma těchto společností bude zaměřen programový blok kongresu s názvem Jedna velikost nesedí všem: maximalizace výsledků s omezenou kapacitou a chytrým přístupem, který představí strategie a nástroje umožňující prosperovat s omezenými zdroji. Na blok naváže oběd pro vydavatele ze sféry SME pod vedením znovuzvoleného ambasadora WAN-IFRA pro malá a střední nezávislá zpravodajská média Roda Kenninga z australského vydavatelství Polaris Media.

Pro účast na bloku určeném pro malá a střední vydavatelství a na následujícím obědu musí účastníci kongresu kontaktovat přímo Alisona Mestona – ředitele Global Campaigns.

Blok přivede na jedno místo chytré podnikatele, kteří plují proti směru hlavního proudu reprezentovaného velkými podniky a zaměří se na hledání chytrých obchodních modelů, jak v tmto sektoru transformovat čistě printová média na multimediální platformy.

V bloku vystoupí například Eirik Hoff Lysholm – CEO a šéfredaktor norské společnosti Dagsavisen, Ernst-Jan Pfauth – vydavatel De Correspondent z Nizozemí a George Nimeh z rakouského deníku Kurier.

Blok se koná dne 10. června 2014 a je jedním z mnoha nabízených v rámci programu kongresu.

 

zdroj: zpráva WAN-IFRA