Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Statická online reklama má vyšší reklamní účinnost

12. 5. 2014

Statická online reklama má vyšší reklamní účinnost

Méně je někdy více – tak je možno shrnout výsledky eye trackingové studie, která sledovala působení různých forem displayové reklamy. Ukazuje, že statická reklama na přehledných webových stránkách má vyšší reklamní účinnost než animované a blikající bannery na přecpaných webových stránkách.

Pro organizaci AdBlock Plus provedla firma Sticky zaměřená na mediální technologie eye-trackingový výzkum, jehož se zúčastnilo 1200 respondentů z Evropy a Severní Ameriky. Účastníci výzkumu si prohlédli různé textové webové stránky a přitom byl sledován pohyb jejich očí.

Na základě toho výzkumníci zjistili, které reklamy byly zachyceny, jak rychle byly jednotlivé reklamy objeveny a kolik času věnovali uživatelé jejich sledování. Následně byli respondenti dotazováni také na jejich vlastní hodnocení zhlédnutých reklam.

Ukázalo se, že decentní, v pozadí se držící online reklama funguje lépe. Statické reklamní formáty dosáhly z více hledisek lepší výsledky než výrazné a animované bannery. Klidné reklamy byly ve srovnání s animovanými výrazně častěji hodnoceny jako jednoduše pochopitelné (plus 300 procent).

Statické reklamní formáty také ukázaly o 76 procent lepší přijímání inzerované značky v porovnání s animovanou reklamou. Statické reklamy byly přijímány lépe také z hlediska důvěryhodnosti, protože 31 procent respondentů by raději kliklo na tyto inzeráty proti 26 procentům upřednostňujícím animované inzeráty.

zdroj: www.die-zeitungen.de