Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nejznámější evropské značky sází na novinovou reklamu

12. 5. 2014

Nejznámější evropské značky sází na novinovou reklamu

Best Retail Brands 2014 – nejsilnější obchodní značky v Německu – Aldi, Lidl a Edeka sází na reklamní mediamix se zapojením novin.

Které jsou nejsilnější značky na světě? V rámci studie Best Retail Brands 2014 poskytuje poradenská firma Interbrand odpověď, které jsou nejcennější evropské maloobchodní značky. Na nejvyšším místě se s hodnotou 13,1 miliardy Euro umístila H&M, následovaná Ikeou a Zarou.

Mezi nejvýše ceněnými značkami se umístilo 7 německých a zároveň vykázaly nárůst své hodnoty. U značek Lidl, Kaufland, dm, Rewe byl nárůst dokonce dvouciferný. Jako nejcennější se mezi maloobchodními značkami umístila z německých Aldi na devátém místě. Mezi dvaceti nejvýše hodnocenými značkami prodejců potravin se umístily Aldi (2,1 mld. Euro), Lidl (1,2 mld. Euro) a Edeka 1,21 mld. Euro).

Síla značky je dosahována především velkou marketingovou prezentací. Důležitá je také rozpoznatelnost a jasnost značky, což je právě přednost německých značek. A právě noviny jsou v mediamixu tří uvedených top německých značek pevnou veličinou. Jejich pravidelné produktové i imageové inzeráty v denících zakotvují značky silně v hlavách spotřebitelů. To, co je v novinách, je také příznivě přijímáno. Ukazuje to analýza 100 inzertních kampaní v největších zadavatelů reklamy v Německu. Německá novinová marketingová společnost ZMG ve svém Media Monitoru dospěla na základě analýzy 100 kampaní k ústřednímu poznatku o působení inzerce v tisku: Číst znamená učit se. Co stojí v tisku, to je také dobře zapamatováno.

Noviny bodují díky velké čtenosti a důvěryhodnosti. To, že jsou noviny zvlášť účinné, leží na řadě kvantitativních a kvalitativních dimenzí jejich působení Z kvantitativních jde především o vysokou čtenost, neboť téměř 70 procent obyvatel je pravidelnými čtenáři novin. Kvalitativně je to dáno tím, že noviny jsou považovány za důvěryhodné médium s mimořádným významem. Trvalé komunikační působení prostřednictvím novin upevňuje marketingovou prezentaci nejsilnějších německých obchodních značek.

zdroj: www.die-zeitungen.de