Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nové nápady na inzerci v novinách

9. 4. 2014

Nové nápady na inzerci v novinách

Inzerce v novinách v mnoha zemích klesá, což znamená snížení prostředků pro kvalitní redakční obsah, který tato reklama financuje.

Světová asociace vydavatelů novin (WAN-IFRA) věří, že k tomu, aby byla zachována role reklamy pro zpravodajský sektor, je potřeba do reklamy vnést nové nápady. Rozhodla se tedy uspořádat interaktivní workshop „Advertising Hackathon“, který bude předcházet Světovému novinovému kongresu, Světovému reklamnímu fóru a Světovému fóru šéfredaktorů v italském Turíně.

„Žurnalistika by neměla být ohrožena zastaralými reklamními koncepty. Mělo by se začít přemýšlet v nových a kreativních úhlech pohledu,“ říká ředitel mediálních inovací ve WAN-IFRA Stephen Fozard.

Na AdHackatonu se sejdou reklamní a mediální profesionálové z celého světa s cílem vytvářet nové koncepty a vyměňovat si týmové nápady a zkušenosti – to vše se bude po jeden celý červnový víkend odehrávat v týmech napříč rozličnými obchodními sektory včetně toho novinového. Fozard to považuje za klíčovou podmínku pro hledání nových inspirativních řešení.

AdHackathon se uskuteční v prostorách umělecké školy Scuola Holden ve dnech 7. až 8. června 2014. Ve dnech 9. až 11. června pak souběžně probíhá Světový novinový kongres, Světové reklamní fórum a Světové fórum šéfredaktorů. Dohromady je na událostech očekáváno přes 1 200 šéfredaktorů, manažerů odborníků z mediálního a reklamního sektoru. Jedná se o prestižní každoroční setkání pro všechny se zájmem dozvědět se více o novinkách z mediální branže.

Světové reklamní fórum je relativně novou součástí Světového kongresu a fóra šéfredaktorů. Jako samostatná událost se reklamní fórum konalo poprvé minulý rok, aby byly tematicky pokryty všechny aspekty obchodní a obsahové stránky novinového vydavatelství. Bližší informace o samotném AdHackathonu naleznete zde: http://adhackathon.com.

Letošní ročník má tematický název „Nové ohlasy, nová realita, nová energie“ a z řad reklamních odborníků zde vystoupí například:

  • Tim Gentry, finanční manažer z Guardian News & Media
  • Abba Newbery, reklamní ředitelka v News UK Commercial
  • Alexandra Salomon, ředitelka International Interactive Advertising Bureau
  • Fabien Magalon, výkonný ředitel v La Place Media in France
  • Suzanne Raitt, vice prezidentka Marketing and Innovations for Newspaper Canada
  • Kirk MacDonald, Executive Vice President of Sales and Sales Development, Digital First Media a mnozí další.

Více informací lze nalézt na webu http://www.wan-ifra.org/torino2014.

Zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA