Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Letní škola a Bootcamp pro mediální pracovníky

8. 4. 2014

Letní škola a Bootcamp pro mediální pracovníky

Centrum pro pluralitu a svobodu médií (CMPF) ve Florencii pořádá Letní školu a Bootcamp až pro třicet novinářů a mediálních pracovníků. Ti se zde budou moci dozvědět o nejnovějších trendech v oblasti mediálního výzkumu, legislativy a trhu a vzájemně se podělit o nápady, názory a zkušenosti z oboru. Centrum je spolufinancováno Evropskou unií.  

Letní škola nabídne bohatý program s aktuálními tématy jako: svoboda slova, pluralita médií v měnícím se právním prostředí, obchodní modely pro média a jejich spotřebitele, příležitosti a rizikas investigativní žurnalistiky nebo etika a rizika novinářské práce.

Bootcamp se zaměří na praktický trénink v těchto oblastech: práva a odpovědnosti novináře, příležitosti financování pro novináře, techniky a dovednosti v investigativní žurnalistice, bezpečnost novinářů a jejich zdrojů na internetu či zpravodajství o EU – jak se nezaměřit jen na Brusel.

Letní škola i Bootcamp nabídnou deset plně hrazených a dvacet částečně hrazených stipendií. Účastníci si mohou podat přihlášku do 18. dubna 2014 na této adrese: http://cmpf.eui.eu/training/summer-school-2014.aspx.

Zdroj: ENPA Headlines 1 April 2014