Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Časopis Forbes otevírá novinové stánky na letištích

1. 4. 2014

Časopis Forbes otevírá novinové stánky na letištích

Společnost Forbes se rozhodla využít dlouhodobého vztahu mezi tištěnými médii a vyčerpanými cestujícími na letištích, aby uvedla na trh rozšíření své značky – letištní novinové stánky.

Při jejich tvorbě se Forbes spojil s mezinárodní společností Paradies, která mimo jiné provozuje letištní a hotelové obchody (včetně značkových prodejen CNBC a New York Times), a již otevřel první prodejnu na letišti v Detroitu. V nejbližší době plánuje otevřít další dvě prodejny na dvou letištích ve Washingtonu, a pokud bude mít koncept úspěch, rozšířit jej i do zahraničí.

Kromě tradičního sortimentu nabízí prodejny Forbes i nepřetržité televizní vysílání ze svého videokanálu a interaktivní dotykové počítače, kde si zákazníci mohou prohlížet web Forbes.com. V průběhu roku budou v prodejnách probíhat různé propagační kampaně na vybrané produkty z řady Forbes.

„Letiště vždy zaznamenávala vysoké prodeje časopisů obecně a navíc cestovatelská veřejnost vykazuje afinitu s tím, co publikujeme,“ uvedla obchodní ředitelka Forbes Media Nina LaFranceová. Na otázku, proč si jako první místo vybrali právě Detroit, reagovala s tím, že v této oblasti uskutečnili řadu průzkumů a zdejší trh mají poměrně detailně zmapovaný. „Je to dopravní uzel cestujících obchodníků,“ dodala LaFranceová.

V posledním roce se společnost Forbes pouští do neobvyklých expanzí své značky – ať už je to například Mediální věž Forbes na Filipínách či Obchodní škola Forbes jako součást Ashfordské univerzity v Iowě. Tato inovace je alespoň o něco blíž firemním vydavatelským kořenům.

Zdroj: www.adweek.com