Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Druhý den konference Digital Innovators‘ Summit 2014

26. 3. 2014

Druhý den konference Digital Innovators‘ Summit 2014

Přinášíme novinky o digitálních trendech v časopiseckých médiích, které byly prezentovány v rámci druhého dne mezinárodní konference Digital Innovators‘ Summit 2014 v Berlíně.

Konference se zúčastnila řada odborníků i zástupců z řad mediálních společností, mezi nimi byl i Herman Kienhuis, investiční ředitel nizozemské Sanoma Ventures. Ten ve svém projevu argumentoval, jak je dnes obtížné pro velké společnosti udržet krok s novými technologiemi, prpto jim doporučuje investovat do start-upů. „Zvyšuje to rychlost a snižuje náklady organizace, díky tomu, že omezujeme experimentování,“ řekl Kienhuis. Jeho společnost typicky investuje 100 000 až 1 milion euro ročně. Samozřejmě se při tom nelze vyhnout omylům, které je podle něj třeba přijmout, a je třeba být trpělivý, nechat věcem volnější průběh a v časovém horizontu se soustředit na „hvězdy“. Nutnost „o krok ustoupit“, aby se start-upy staly úspěšnými, zmínil i ředitel britské společnosti Dennis, která vděčí čtvrtině svých příjmů právě digitální platformě.

Nový výkonný ředitel společnosti IPC Media Marcus Rich na summitu promluvil o marketingových trendech online a o tom, jak pomáhají jeho podniku hlouběji porozumět cílovým skupinám. Také zdůraznil nutnost propracované a sofistikované kreativy v rámci kampaně, pokud se společnost rozhodne použít softwarové nakupování reklamy. Inzerentům podle něj přináší skvělou návratnost a kvalitní data.

Aktuálního trendu softwarového nakupování reklamy se dotkl i Rick Welch, který je za něj zodpovědný v americké mediální společnosti Condé Nast. Ta se v posledních dvou letech snažila transformovat většinu svých aktivit do digitální dimenze, včetně reklamy, kterou soustředí především do sociálních médií. Ostatním společnostem doporučil postavit softwarové nakupování na kvalitním a kvalifikovaném týmu a nabízet inzerentům výhodné reklamní balíčky s možností unikátním způsobem zaujmout své cílové skupiny.

K vytvoření takové reklamy je potřeba získat data. A jak ve svém projevu uvedl Thomas Balduff, manažer v marketingové firmě Janrain, „není to o tom, jak jsou data velká, ale jak je použijete“. Představil řadu příkladů mezinárodních společností jako Whole Foods či Fox News, které úspěšně používají výrazné prvky personalizace ve svých cílených reklamách online. Poté, co mediální skupina Universal Music začala na svých stránkách využívat dat uživatelů při přihlášení přes profil na sociální síti, zvýšila svoji míru prokliku (CTR) o 67%. Na čem se však shodují i další odborníci, nejdůležitější je dlouhodobé vyhodnocování a interpretace těchto dat.

Zdroj: FIPP Update