Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Americký Forbes láká novými redakčními příspěvky i nativní reklamou

19. 3. 2014

Americký Forbes láká novými redakčními příspěvky i nativní reklamou

Časopis Forbes patří se svou sedmadevadesátiletou historií mezi stálice na americkém trhu s tiskem. Nyní v rámci své platformové strategie otevřel svůj web více než dvanácti stem přispěvatelů, kteří budou moci přímo přispívat svými články, a pro inzerenty tu bude možnost využít program nativní reklamy BrandVoice.

Kritici tento krok označují jako konec této prestižní značky. Sloupkař Michael Wolff nedávno označil Forbes za „jasný podfuk“ a dodal: „Nejedná se o strategický krok časopisu či redakce. Ve výsledku jde jen o stránku s komentáři uživatelů, kteří tak mohou říct, že psali pro Forbes.“

Ale pro výkonného ředitele Forbes Mikea Perlise je to výsledek téměř stoletého vývoje časopisecké značky: „Naopak si myslíme, že možnost podílet se na tvorbě obsahu je pro uživatele velmi důležitá,“ řekla na summitu vydavatelů Digiday v americkém Coloradu.

Pořád tu ale zůstává otázka kvality. Forbes se nyní může chlubit osmadvaceti miliony unikátních návštěv měsíčně, ale aby za cenu, že publikuje až 400 článků denně včetně až deseti příspěvků od inzerentů z programu BrandVoice.

„Jsme velmi nároční a vybíraví v tom, kdo se stane našim přispěvatelem, a kvalita publikovaných článků je pro nás extrémně důležitá. Nejde pouze o náhodné lidi z ulice, kteří přišli přiložit ruku k dílu,“ uvedl Perlis.

Systém správy redakčního obsahu Falcon běží na vlastní platformě Forbesu a spravuje jak publikované příspěvky, tak program BrandVoice. Forbes nyní jedná s úřady o možném patentování vlastních platforem pro případ, že by podobnou strategii chtěli zavést ostatní vydavatelé.

„Nechceme být jen skvělou společností v oblasti médií, ale i technologií,“ uvedl Perlis.

Zdroj: www.digiday.com