Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Noviny jsou stále intenzivně využívány v tištěné i digitální formě

18. 3. 2014

Noviny jsou stále intenzivně využívány v tištěné i digitální formě

Nejdůležitější fakta o novinách a jejich 56,6 milionu čtenářů v Německu přináší nové vydání publikace německé novinové marketingové společnosti ZMG Zeitungsqualitäten 2014.

Noviny, které jsou v současné době v Německu distribuovány v tištěné, online a mobilní formě čte celkem 80,5 procent tamního obyvatelstva, což představuje 56,6 milionu osob. Publikace Zeitungsqualitäten 2014 se zaměřuje na informace o kvantitativních i kvalitativních parametrech novin a jejich čtenářů.

Publikace upozorňuje na vysokou intenzitu užívání novin v Německu. Jako příklad uvádí, že Němci věnují obsahu novin v různých formách čas přibližně 40 minut denně, což znamená, že dohromady čtou noviny při 45,5 milionu čtenářů denně celkem 30 milionů hodin.

Publikace také podtrhuje úlohu novin a v nich publikovaného komerčního obsahu, který lidé absorbují v aktivní části dne, na plánování jejich denního nákupního chování. Důraz je kladen také na opakované působení publikované inzerce a další výjimečné vlastnosti novin, které je staví do čela mezi reklamními médii.

V loňském roce byla Unií vydavatelů přeložena, rozšířena o poznatky z českého trhu a vydána publikace Zeitungsqualitäten 2013. Letošní studie se od loňského vydání strukturou a rozsahem liší jen velmi málo. Přináší pouze v některých ohledech aktualizovaná data o trhu. Základní argumenty obsažené v loňském vydání zůstávají nadále platné a aktuální.

Letošní vydání má také k dispozici přehled základních informací, který je publikován na webové stránce www.die-zeitungen.de.

zdroj: www.die-zeitungen.de