Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Jak může reklama otevřít růstový potenciál?

30. 1. 2014

Jak může reklama otevřít růstový potenciál?

Nová zpráva britské Advertising Association sleduje, jak mohou malé a střední podniky a jejich reklama pomoci tamnímu vládnímu programu udržitelného ekonomického růstu. Zpráva vznikla ve spolupráci s agenturou Deloitte.

Právě zveřejněná zpráva pod názvem Reklama se vyplácí 2: Jak může reklama otevřít růstový potenciál Velké Británie, je druhým pokračováním studie britské profesní reklamní asociace. Zpráva odhaluje skutečnost, že pouze 30 % malých a středních podnikatelů v Británii investuje do reklamy, což se odráží na jejich vývoji i vývoji celé ekonomiky. Je zřejmé, že malí a střední podnikatelé, kteří jsou motorem ekonomiky, podceňují využití inzerce a marketingu, což omezuje sektor ekonomiky, který je plný talentů a inovací a brání mu ve zvyšování příjmů, zaměstnanosti a růstu. Podle studie je finační význam reklamy značný, neboť v roce 2011 vyvolala přídavný efekt v Britské ekonomice ve výši 100 miliard liber vyvoláním soutěže, inovací a rozvoje investování.

Zpráva Advertising Pays 2 je odhalen další významný fakt: Každá libra vydaná malým nebo středním podnikem vyvolá u něj 8 krát větší efekt, než v případě investice velké korporace.

Součástí studie je také průzkum YouGov provedený u 1000 malých a středních podniků a zkoumající jejich názor na reklamu. Řada případových studií ve zprávě ukazuje význam reklamy pro uvedenou skupinu podnikatelů. Jako příklad slouží třeba výrobce tašek a kabelek Radley, která se díky reklamě rozrostla natolik, že běhen dvou let ztrojnásobila svoji hodnotu.

Úplná zpráva je přístupná na webu Advertising Association.

zdroj: www.nmauk.co.uk