Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nová oborová kampaň kanadských vydavatelů novin

17. 1. 2014

Nová oborová kampaň kanadských vydavatelů novin

Profesní asociace kanadských vydavatelů novin spustila novou reklamní kampaň zdůrazňující kvality novin. Kampaň byla vytvořena pro použití vydavateli novin s tím, že ty ji budou umisťovat do tištěných titulů i na webové stránky, jak nejčastěji mohou.

Kampaň je cílena přímo na zadavatele reklamy, protože oni jsou rozhodujícím subjektem na mediálním trhu. Kanadští vydavatelé očekávají, že prostřednictvím kampaně budou úspěšní v zásahu vedoucích pracovníků firem (prezidenti a vice prezidenti pro marketing) i místních podnikatelů, kteří se sami rozhodují o směřování svých reklamních výdajů. Důvodem je, že tito lidé jsou dobře informováni, protože to potřebují, a proto také čtou produkty vydavatelů novin. Kampaň je proto zaměřena na to, aby jim připomněla sílu novinových značek.

Kampaň je navržena tak aby byla nápadná a přitom si zachovávala šarm – tj. měla kvality, jimiž může zaujmout pozornost inzerentů. Protože ale bude publikována v novinách, byla vytvořena tak, aby oslovila také běžné čtenáře.

Kampaň zahrnuje celkem šest kreativních provedení nabízejících vydavatelům různé možnosti. Hlavním obsahem je upozornění na to, že Kanaďané vyhledávají v noviných důvěryhodné informace. To také intuitivně tuší inzerenti, protože sami osobně přicházejí do kontaktu s médii. Kampaň se ptá Kanaďanů, kam se obrací pro informace, pokud si v něčem, co slyšeli, nejsou jisti. Tím informačním zdrojem jsou noviny. Není proto divu, že jsou noviny také zdrojem důvěryhodné inzerce.

Reklamní spoty obsahují logo kanadské asociace vydavatelů novin, ale mohou je nahradit vlastním.

Zdroj: www.newspaperscanada.ca