Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Noviny jsou na špičce v počtu citací

17. 1. 2014

Noviny jsou na špičce v počtu citací

Ukazují to právě zveřejněné výsledky výzkumu Zitate-Ranking německé výzkumné společnosti Presse Monitor Gesellschaft za rok 2013. Výzkum byl v loňském roce rozšířen o další sledovaný pramen, kterým jsou online portály s vysokou návštěvností.

Na prvním místě v počtu citování se nachází opět časopis Der Spiegel s 3 866 odkazy. Na dalších čtyřech předních místech se umístily deníky. Mezi nimi zaujal první místo Bild těsně následovaný titulem Hamburger Nachrichtenmagazin s 3 838 citacemi.

Mezi top 30 nejčastěji citovaná celostátní média se umístilo 16 deníků, které dohromady dosáhly 18 103 citací. Na šestém místě se umístila veřejnoprávní televize ARD a televize ZDF zaujala deváté místo. Veřejnoprávní rozhlasové stanice dosáhly celkově 4 612 citací a soukromé televize 1 180 citací.

Ze zahraničních médií byl v Německu nejčastěji citován deník New York Times (2 800 citací) následovaný britským Guardianem s 1 906 citací, a to zejména díky zprávám o odposleších americké NSA.

Pět nově zařazených portálů jsou většinou webové stránky novin Bild.de, Spiegel Online, Focus Online, Welt Online a Süddeutsche.de.

zdroj: www.bdzv.de